Apple, Mac satışlarında düşüş yaşıyor

Apple, Mac satışlarında düşüş yaşıyor

Apple üst üste ikinci “kötü” çeyreğini yaşadı. Şirketin gelirleri yine düştü, ancak iPhone satışları üzerinden hala büyük miktarda para kazanılıyor. İşte tüm detaylar.

Spesifik olarak, her ikisi de yıllardır Apple’ın en büyük para kaynakları olan iPhone kategorileri, yıldan yıla gelir artışı gördü. Ancak bu, diğer her ürünlerdeki düşüşleri dengelemek için yeterli değil. Şirket, Mac, iPad ve Giyilebilir Cihazlar / Ev / Aksesuarlar bölümlerinin tümünde, bir yıl önce bu zamana kıyasla küçülme gördü. Bu nedenle, Apple’ın toplam geliri yıldan yıla bir yüzde üç düşüşle 94,8 milyar dolara düşerken, 24,2 milyar dolarlık net geliri yüzde bir puandan daha az düştü. iPhone satışları göz önüne alındığında sonuçlar çok kötü değil ancak yine de mükemmel bir artış da söz konusu değil.

Apple, Mac satışlarında düşüş yaşıyor

Güçlü iPhone satışları (yüzde iki artışla 51,3 milyar dolara ulaştı), iPhone 14 ve 14 Pro’nun geçen Eylül ayında gelmesine rağmen, Mart ayı sonundaki çeyrekte rekor kırdı. Şirketin sunduğu diğer tüm ürünleri geçerek Apple’a, 20.9 milyar dolarlık gelir kazandırarak rekor kırdı.

Mac satışları bir yıl öncesine kıyasla 7.2 milyar dolara düşerek toplamda yüzde 31 düştü. iPad satışları, geçen sonbaharda ürün serisinde yapılan büyük güncellemelere rağmen yüzde 13 düşerek çeyrekte 6,7 milyar dolara geriledi. Yatırımcılarla yaptığı bir telefon görüşmesinde CEO Tim Cook, hem iPad hem de Mac kategorilerinin bir yıl önceki çeyrek dönemleriyle kıyaslanmasının zor olduğunu, çünkü satışların ürün yenilemeleri, özellikle de M1 iPad Air ve yeniden tasarlanmış, M2 ile güçlendirilmiş MacBook sayesinde o zamanlar çok güçlü olduğunu belirtti.

Samsung’un yeni katlanabilir akıllı telefonu bir kez daha gündemde