Apple, Mac ailesi için yeni bir ekran geliştirecek

Mac

Apple’ın Mac ürünleri için geliştirmek istediği  ekran, iOS 17’nin StandBy özelliğine benzer bir özelliğe sahip olacak.  Bu ekran aktif kullanımda olmadığında akıllı bir ekran gibi davranacak.

Apple’ın ekran planları hakkında bir süredir söylentiler dolaşıyor. Örneğin, şirket 27 inçlik bir mini LED ekran ve pahalı Apple Pro Display XDR’nin devamı niteliğinde, muhtemelen ekranların içine yerleştirilmiş Siri’yi çağırma özelliğine sahip Mac ailesinde kullanılacak bir ekran üzerinde çalışıyor olabilir.

 Mac

Yeni akıllı ekran özelliği, bu yılın sonlarında iOS 17’de gelecek olan StandBy özelliğine çok benziyor. StandBy özelliği, iPhone’ların prize takılı ve yatay olarak çevrildiklerinde akıllı ekran görevi görmelerini sağlıyor. Bu özellik kısmen bir çalar saati andırıyor ve gece uyurken ekranı donuk bir kırmızıya karartırken, aynı zamanda göz atılabilir widget’lar ve doğrudan StandBy’dan akıllı ev kontrolü ekliyor.

İlginç bir şekilde, bu özellik ya da buna benzer bir şey ilk olarak geçen yılın sonlarında iPad için söylendi, ancak Apple WWDC 2023’te tabletleri için bunu duyurmadı. Bu özelliğinin iPadOS 17’nin gelecek sürümlerinde gelip gelmeyeceğini göreceğiz.

iPhone 15 Pro titanyum çerceveye sahip olacak