Apple kilitleme modu için harekete geçti

Apple yeni parola sistemi

Apple, “ciddi, hedefli tehditlerle karşı karşıya kalan çok az sayıda kullanıcı” için tasarlanmış “aşırı” bir güvenlik seviyesi olan Kilitleme Modu’nu duyurdu.

Apple kilitleme modu için harekete geçti. Şirket, iOS 16, iPadOS 16 ve macOS Ventura’yı piyasaya sürdüğünde bu sonbaharda satışa sunulacak.

Şirket, durumları veya işleri nedeniyle Pegasus’un arkasındaki NSO Group veya diğer devlet destekli gruplar tarafından geliştirilen kötü amaçlı yazılımlar tarafından kişisel olarak hedef alınabilecek yüksek profilli kişileri korumaya yardımcı olmak için Kilitleme Modu oluşturduğunu söylüyor.

Apple üçüncü taraf ödeme sağlayıcılarına izin verecek!

Kilitleme Modunun açılması, casus yazılımlar için olası giriş noktalarını sınırlamak için bir iPhone, iPad veya Mac’in işlevlerini ciddi şekilde kısıtlayacak. Örneğin Mesajlar’da, resimler dışındaki çoğu ek engellenecek. Aynı şey bağlantı önizlemeleri için de geçerli olacak. Kilitleme Modu, daha önce aradığınız veya bir daveti paylaştığınız bir kişiden gelmediği sürece, gelen FaceTime aramalarını ve diğer davetleri yasaklayacak. Cihaz kilitlendiğinde, bilgisayarlarla ve aksesuarlarla kablolu iPhone bağlantıları devre dışı bırakılacak.

1

Apple kilitleme modu için harekete geçti

Apple, bir siteyi manuel olarak onaylamadığınız sürece, tam zamanında JavaScript derlemesi gibi bazı web teknolojilerini de engeller. Kilitleme Modu etkinleştirildiğinde, bir yapılandırma profili yüklemek veya mobil cihaz yönetimine bir cihaz eklemek de mümkün olmayacak. Bir ekran görüntüsü, “bazı deneyimlerin” tamamen kullanılamayacağını belirtiyor.

Apple, iPhone cihazlarıyla ilgili yeni bir iddi ile karşı karşıya

Şirket, tüm bu korumaların Kilitleme Modu başladığında kullanılabileceğini söylüyor ve zamanla daha fazlasını eklemeyi planlıyor. Apple ayrıca Güvenlik Ödülü programını da genişletecek. Kilitleme Modundaki zayıflıkları bulan ve Apple’ın daha güvenli hale getirmesine yardımcı olan araştırmacılar 2 milyon dolara kadar ödül almaya hak kazanacak.

Apple Watch “Extreme Sports” versiyonu bu yıl içinde geliyor