Amazon Music HD duyuruldu!

screen shot 2019 09 17 at 12 07 23 pm

Amazon, Tidal gibi kayıpsız müzik servisi olan Amazon Music HD ile karşımıza çıktı. Amazon Music HD, sunduğu müzik kalitesi ile dikkat çekiyor!

Çevrimiçi müzik servisleri evrim geçirmeye devam ediyor. Tidal ve Qobuz ile başlayan kayıpsız müzik stream olayına şimdi Amazon katıldı. Apple Music ve Spotify’ın hala kalitesiz müzik sunmasına kayıtsız kalamayan Amazon, bugün Music HD servisi ile karşımıza çıktı. Peki, aylık 13 dolar fiyat etiketiyle Amerika’da kullanıma sunulan bu servis bizlere neler sunuyor?

iPhone 11 Pro batarya kapasitesi belli oldu!

Amazon’un Music HD servisinde 24 Bit çözünürlüğünde 192 KHz müzik stream edilebiliyor. 50 milyonun üzerinde HD şarkıyı barındıran bu servis, hücresel veriyi adeta ağlatıyor diyebiliriz. Kayıpsız 1 adet şarkı tam 153 MB büyüklüğünde olacak. Bunun için ise 5 Mbps ila 10 Mbps arasında internet bağlantısı talep ediliyor.

Amazon Music HD

iOS ve Android cihazlarda çalışacak olan bu servisten düzgün bir şekilde yararlanmak için harici bir DAC ve kaliteli bir kulaklığım sahip olmanız gerektiğini belirtelim. Henüz Türkiye’de kullanıma sunulmayan bu servis, Amerika, İngiltere, Almanya ve Japonya’da hizmet veriyor.

Son olarak Amazon’un kayıpsız müzik servisini, Denon, Pol Audio, Definitive Technology, Sonos, McIntosh ve Sennheiser gibi firmaların ürünlerini desteklediğini belirtelim.