Apple, iPod Click Wheel ile benzersiz bir iPhone Prototipi yaptı

a65

Apple ilk iPhone’unu 2007’de duyurmuştu. Bununla birlikte, oyunun kurallarını değiştiren telefonunun piyasaya sürülmesinden önce, şirket ayrıca bir dizi prototip model üzerinde gizlice çalışıyordu. Şimdi, böyle bir prototip ortaya çıktı ve oldukça benzersiz olduğunu söylemek gerekir.

Prototip, 2000’lerde Apple iPod’un geliştirilmesinin de arkasında olan Tony Fadell tarafından paylaşıldı. Son zamanlarda Fadell, Cupertino merkezli devde çalıştığı zamanla ilgili ayrıntıları paylaşıyor. Görünüşe göre, ilk iPhone’dan önce şirket, yalnızca iPod’u mobil cihaz olarak kullanıyordu. Bu nedenle, bazı erken prototipler üzerinde çalışırken marka, bir telefonun işlevlerini bir iPod’a ekleme fikrini araştırıyordu.

apple

Böylece prototiplerden biri, ikonik Click Wheel’i içeren benzersiz bir tasarıma sahipti. Özellikle, bu aynı zamanda bir sayısal tuş takımı olarak da ikiye katlanabilir. Fadell, bu erken modelin “iPod Phone” geliştirmesinin ilk aşamalarında üçüncü taraf bir üretici tarafından yapıldığını belirtti. Bu model, yerleşik bir kamera ve gerçek ilk iPhone’a benzeyen bir renk şeması içeriyordu. Döndürme, kullanıcıların iPod’un altını bir telefona dönüştürmek için hızlı bir şekilde değiştirmesine yardımcı olur.

Görünüşe göre Steve Jobs, ekibin tamamen yeni bir cihaz yapmaktansa bir Apple iPod telefonu yaratması konusunda şiddetle ısrar etmişti. Bunun nedeni, iPod’un Click Wheel’i içeren ikonik tasarımının popülaritesinden kaynaklanıyordu. Ancak, telefon için Click Wheel’i kullanmanın iyi bir deneyim olmadığı kısa sürede anlaşıldı. Böylece büyük bir tam dokunmatik ekran tasarımına ve Mac OS X tabanlı bir işletim sistemine geçti.

AirPods Pro 2 ve AirPods Max bu sonbaharda yeni renklerle gelecek