Apple iPhone üretimini azaltıyor!

apple 5

Son dönemde iPhone azışlarının iyiden iyiye azalması, Apple’ı radikal kararlar almak zorunda bıraktı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Apple kan kaybetmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 1 trilyon dolar değere ulaşan ilk şirket olan Apple, düşüş trendini devam ettiriyor. Hatırlanacağı üzere Cupertino merkezli şirket kısa süre önce en değerli şirket unvanını Microsoft’a kaptırmıştı. Microsoft’un ardından Amazon ve Google da Apple’ı geçmeyi başardı.

Apple’ın bu kadar büyük bir kayıp yaşamasının temel nedeni ise iPhone satışlarındaki düşüşler. Cupertinolu şirketin geçtiğimiz yılın son çeyreğinde satışa sunduğu iPhone XS, XR ve XS Max modelleri bir türlü istenilen satış trendine ulaşamadı. Sonuç olarak telefon satışlarında yaşanan düşüşler, Tim Cook ve ekibini radikal kararlar almak zorunda bıraktı.

Apple kan kaybetmeye devam ediyor!

Nikkei Asian Review tarafından yayınlanan bir habere göre Apple satışlarda yaşanan düşüşten ötürü üretim bandını yavaşlatma kararı almış.

Görünen o ki şirketin CEO’su konumunda bulunan Tim Cook, Foxcoon ve diğer üreticilere iPhone üretimini yavaşlatmalarını söylemiş. Malum, XS, XR ve XS Max uçuk fiyat etiketlerinden ötürü çok fazla rağbet görmedi. Eğer Apple bu katı fiyat politikasından vazgeçmezse satış rakamları düşmeye devam edecektir.

Bilindiği üzere ülkemizde de yeni nesil iPhone fiyatları 7500TL’den başlayıp 14000TL’ye kadar çıkıyor. Apple’ın bu kafayla ülkemizde başarılı olması bir hayalden ileriye gidemez.

Xiaomi’den AirPods’a rakip AirDots Pro