iPhone Kullananlar Dikkat!

nsa

NSA son zamanlarda birçok skandala imza atmış ve eski ajan Edward Snowden’in ortaya attığı casusluk skandallarıyla uğraşmak zorunda kalmıştı.

nsa

Şimdi ise Der Spiegel dergisi tarafından yapılan iddialar yine can sıkıcı bir durum oluşturuyor. Birkaç gün önce Der Spiegel tarafından internet üzerinden satışı yapılan dizüstü bilgisayarlara casus yazılım yüklendiği iddiasından bulunmuştu. Bu sefer ise iPhone’lar üzerinden veri casusluğu yapıldığını iddia etti

.Dropoutjeep ismindi bir yazılımın iPhone telefonlara yüklenerek telefonun dosyalarına, mesajlaşma metinlerine, rehber ve diğer tüm verilere erişim hakkı elde ediyor. Bu iddialara ilk açıklama ise Apple cephesinden geldi. Apple, telefonlarda bu tür bir yazılımın kullanıldığını ve NSA ile işbirliği içinde olduklarına dair tüm iddiaları reddetti.

Kristin Huguet, “Apple, iPhone dahil olmak üzere hiçbir ürünümüzde NSA ile casus yazılım kullanmadı… Ayrıca, NSA’nın ürünlerimizi hedef aldığı öne sürülen programından habersizdik” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tüm bu iddialarının arkasında olduğunu belirten Spiegel, casus yazılımın 2008 yılından beri iPhone’lara yüklendiğini ve yakın zaman içinde uzaktan yükleme imkânı olacağını belirtti.