Apple, iPhone cihazlara özel sunduğu uygulamayı geliştiriyor

Apple, iPhone cihazlara özel sunduğu uygulamayı geliştiriyor

BeReal, Apple şirketinin 2022 için yılın iPhone uygulamasıydı, ancak sosyal medya uygulamasıyla ilgili söylentiler son zamanlarda azaldı. TechCrunch’ın bildirdiğine göre, şirket şimdi “RealChat” özel mesajlaşmasını tanıttı ve uygulama devrim yaratacak. İşte detaylar.

Apple, uygulamanın sunduğu işlevin en çok talep edilenlerden biri olduğunu söyledi. Başka bir kullanıcıya yalnızca platformda arkadaşsanız mesaj gönderebilirsiniz. Bir mesajın silinmesi için her iki tarafın da bunu yapması gerekecek; kendi mesajınızı silmeniz onu bir arkadaşınızın uygulamasından silemeyeceksiniz. Sohbet sisteminin engelleme ve raporlama özelliklerine sahip olacağı bildiriliyor.

Apple, iPhone cihazlara özel sunduğu uygulamayı geliştiriyor

BeReal’in sosyal medyaya ilginç ve biraz dağınık bir yaklaşımı var. Her gün farklı bir saatte bildirimler göndererek, telefonunuzun ön ve arka kameralarıyla aynı anda çekilen fotoğrafları hızlı bir şekilde paylaşmanızı isteyecek. Bunu yapmak için iki dakikalık bir süreniz var ve fotoğrafların mükemmel olduğundan emin olmak için fazladan zaman harcamadan sizi spontane anları paylaşmaya zorlayacak. Geç kaldığınızda veya bir gönderiyi değiştirdiğinizde arkadaşlarınız bilgilendirilecek.

Bu yılın başlarında Apple BeReal, uygulamaya katılımın önemli ölçüde düştüğüne dair bir analitik raporunu yalanlayarak, uygulamanın hala günlük 20 milyon aktif kullanıcısı olduğunu söyledi. Şirket, perde arkasında meşgul olmasına rağmen son zamanlarda pek çok yeni özellik yayınlamadığını itiraf etti, bu nedenle “insanlar neler yaptığımızı ve işlerin nasıl gittiğini tahmin ediyor ”  ifadeleri kullanıldı. Henüz alınacak çok yol olduğu da belirtildi ancak uygulama bu zamana kadarki en iyiler arasında olmayı hedefliyor.

Huawei yeni dizüstü bilgisayar modelleri Avrupa raflarında boy göstermeye başladı