Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’i duyurdu

iPhone 15 Pro

Havacılık ve uzay sınıfı titanyum tasarımıyla güçlü fakat hafif bir yapıya sahip olan iPhone 15 Pro serisi, Apple’ın bugüne kadarki en hafif Pro modeli olma özelliğini taşıyor.

6.1 inç ve 6.7 inç ekran boyutlarıyla sunulan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, bir iPhone’da ilk kez güçlü ve hafif titanyum tasarımla geliştirildi. Uzay araçlarında da kullanılan bu premium alaşım, tüm metaller arasındaki en yüksek direnç/ağırlık oranıyla bu modellerin Apple’ın bugüne kadarki en hafif Pro serisi olmasını sağlıyor.

Her iki model de yeni ince fırçalanmış renge, konturlu kenarlara ve bir iPhone’daki en ince çerçeveye sahip. Dayanıklı olacak şekilde geliştirilen Pro serisi, titanyumun gücünü bir akıllı telefondaki en sağlam arka cam ve ön yüzeydeki sektör lideri Ceramic Shield ile bir araya getiriyor.

Zil ile sessiz modları arasında geçiş yapmayı sağlayan tek işlevli düğmenin yerini alan yepyeni Eylem düğmesi, kullanıcılara kamera veya fenere hızlı erişim; Sesli Notlar, Odak modları, Çeviri ve Büyüteç gibi erişilebilirlik özelliklerini etkinleştirme ya da daha fazla seçenek için Kestirmeleri kullanma seçenekleri sunuyor. Hassas dokunsal geri bildirim sağlayan basılı tutma hareketi ve Dynamic Island’daki görsel ipuçları, yeni düğmenin kullanıcının istediği eylemi başlatmasını sağlıyor.

iPhone 15 Pro iPhone 15 Pro

A17 Pro

Profesyonel performans ve becerileri bir arada sunan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, gücünü sektörün ilk 3 nanometre çipi olan A17 Pro’dan alıyor. Apple’ın akıllı telefon çiplerindeki liderliğini devam ettiren A17 Pro, GPU’da yapılan Apple tarihinin en büyük yeniden tasarımını içeriyor ve çipin tamamında iyileştirmeler sunuyor. Mikro mimari ve tasarımdaki iyileştirmeler sayesinde CPU şimdi yüzde 10 daha hızlı.

2 kata kadar daha hızlı olan Neural Engine ise otomatik düzeltme ve iOS 17’deki Kişisel Ses gibi özelliklere güç sağlıyor. Pro sınıfı GPU yüzde 20’ye kadar daha hızlı ve şimdi yepyeni deneyimleri mümkün kılıyor. Yeni 6 çekirdekli tasarımı ise en yüksek performans düzeyini ve enerji verimliliğini artırıyor.

Yazılım tabanlı ışın izlemeye kıyasla 4 kat daha hızlı olan, donanım hızlandırmalı ışın izlemeye sahip iPhone 15 Pro, daha akıcı grafiklerin yanı sıra etkileyici AR uygulamaları ve oyun deneyimleri de sunuyor. iPhone 15 Pro; Resident Evil Village, Resident Evil 4, Death Stranding ve Assassin’s Creed Mirage gibi daha önce bir akıllı telefonda görülmemiş konsol oyunları ile gerçekçi oyun deneyimlerini kullanıcıların avuç içine getiriyor.

A17 Pro’da yer alan özel AV1 kod çözücü, online yayın servisleri için daha verimli, yüksek kaliteli video deneyimlerini mümkün kılıyor. Ek olarak, yeni USB denetleyici, iPhone’da ilk kez USB 3 hızlarını mümkün kılıyor. Şimdi çok daha yüksek aktarma hızları ve saniyede 60 kare 4K çözünürlüğe kadar HDR video çıkışı destekleniyor.

iPhone 15 Pro iPhone 15 Pro

Güçlü Pro Kamera Sistemi

Donanım ve yazılım arasındaki derin entegrasyon sayesinde iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’teki gelişmiş kamera sistemleri A17 Pro çipten güç alarak yedi profesyonel lense eşdeğer özellikler sunuyor. Pro serisi için özel olarak geliştirilen 48 MP Ana kamera, bilişimsel fotoğraf teknolojilerinin gücüyle kullanıcılara varsayılan olarak yeni 24 MP süper yüksek çözünürlük sunuyor ve inanılmaz görüntü kalitesini depolamaya ve paylaşıma uygun kullanışlı bir dosya boyutuna sığdırıyor.

Ana kamera, kullanıcıların üç popüler odak uzunluğu 24 mm, 28 mm ve 35 mm arasında geçiş yapabilmelerini ve hatta bunlardan birini yeni varsayılan olarak seçebilmelerini sağlıyor. 48 MP ProRAW desteğine ek olarak Ana kamera 4 kat fazla çözünürlüğe sahip 48 MP HEIF görüntü biçimini de destekliyor. iPhone 15 Pro, geniş bir 3 kat Telefoto kamera; iPhone 15 Pro Max ise bugüne kadar bir iPhone’daki en yüksek optik zoom olan 120 mm lens ile 5 kat optik zoom özelliğiyle sunuluyor.

Yakın çekimler, vahşi yaşam fotoğrafları ve hareketli anları daha uzaktan yakalamak için ideal olan iPhone 15 Pro Max’teki yeni Telefoto kamera, yenilikçi tetraprizma tasarımın yanı sıra birleşik optik görüntü stabilizasyonu ve otomatik netleme özelliğine sahip 3D sensör bazlı modül ile Apple’ın şimdiye kadarki en gelişmiş stabilizasyon sistemine sahip.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’teki yeni nesil portreler daha keskin ayrıntılar, daha canlı renkler ve loş ışıkta daha yüksek performans sunuyor. Kullanıcılar şimdi ilk kez, Portre moduna geçmeden de portreler çekebiliyor. iPhone, kadrajda bir insan, köpek veya kedi olduğunda veya kullanıcı görüntüyü netlemek için ekrana dokunduğunda derinlik bilgisini otomatik olarak topluyor.

Daha sonra kullanıcılar fotoğraflarını iPhone, iPad veya Mac’teki Fotoğraflar uygulamasında etkileyici portrelere dönüştürebiliyor. Daha da fazla yaratıcı kontrol için kullanıcılar fotoğrafı çektikten sonra da odak noktasını ayarlayabiliyorlar.

iPhone 15 Pro iPhone 15 Pro

Fiyatlar ve Bulunabilirlik

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, dört yeni ve göz alıcı renk seçeneğiyle sunuluyor: siyah titanyum, beyaz titanyum, mavi titanyum ve natürel titanyum. Ön siparişler 15 Eylül Cuma günü başlayacak ve her iki model de 22 Eylül Cuma gününden itibaren satışta olacak.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max siyah titanyum, beyaz titanyum, mavi titanyum ve natürel titanyum renk seçenekleriyle sunulacak. 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama kapasitelerine sahip iPhone 15 Pro, başlangıç fiyatı olan 64.999 TL karşılığında satın alınabilecek. 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama kapasitelerine sahip iPhone 15 Pro Max ise 76.999 TL başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak.

Meta avatarlar için yeniliklerini sundu