Apple iPhone 14 cihazlarda otomatik olarak polisi arama sorunu!

Apple iPhone 14 cihazlarda otomatik olarak polisi arama sorunu!

Apple iPhone 14 cihazındaki yeni çarpışma algılama özelliğinin hayatı tehdit eden durumlarda devreye girmesi gerekiyor. Ancak görünüşe göre özellik çok daha az ciddi bir şey tarafından da tetikleniyor: hız trenleri. İşte tüm detaylar.

Yeni Apple iPhone 14 ve Apple Watch’larda çalışan özelliğin, ciddi araba kazalarını tespit etmesi ve kullanıcıların acil servislere ulaşmasına yardımcı olması bekleniyor .Ancak The Wall Street Journal ve tema parkı haber sitesi Coaster101’e göre, özellik hız trenlerini kazalarla karıştırıyor.

Apple iPhone 14 cihazlarda otomatik olarak polisi arama sorunu!

39 yaşındaki diş hekimi Sara White, Journal’a, Ohio’daki Kings Island eğlence parkında 33 metrelik bir hız treni olan Mystic Timbers’a gittiğinde Apple iPhone 14 Pro’nun otomatik olarak Amerikan acil durum numarası 911’i aradığını söyledi. Sürüş, saatte 85 kilometreye kadar hızlara ulaşıyor. 911’e yapılan aramada otomatik bir ses, “Bu iPhone’un sahibi ciddi bir araba kazası geçirdi ve telefonuna yanıt vermiyor” diyor ve daha önce boylam ve enlem koordinatlarını da veriyor. Aramanın arka planında yolculuktaki diğer kişilerin çığlıkları da duyuluyor. Ardından Acil servisler parka müdahale ediyor, ancak ortaya çıkan şey kullanıcının bir hız treninde olması.

Bir Apple sözcüsü Journal’a, özelliğin “ciddi çökmeleri tespit etmede son derece doğru” olduğunu ve zamanla gelişmeye devam edeceğini söyledi. Bu durum sadece bir kez gerçekleşmedi. Başka bir eğlence parkını kullanan vatandaş da aynı şekilde otomatik bir çağrı ile uğraştı. Ardından hızlı tren girişinde “Cep telefonları ve diğer cihazlar herhangi bir cazibe merkezine getirilmemelidir” ifadesi yer aldı.

Amazon’un yeni bilim kurgu dizisi The Peripheral fragman geldi