Apple iPhone 14 ile tabularını yıkıyor!

iPhone Face ID onarımları önemli bir değişiklik alacak

Apple’ın bu yılın son çeyreğinde tanıtması beklenilen iPhone 14 modelinde önemli değişikliklere gitmesi bekleniyor. Apple yeni nesilde batarya ve depolama tarafında farklı bir strateji izleyebilir. İşte tüm detaylar.

Apple iPhone 14 ile tüm tabularını yıkıyor! Apple akıllı telefon pazarındaki en önemli aktörlerden biri. Cupertino merkezli şirketin geliştirdiği iPhone modelleri genel olarak başarılı olsa da bazı zaafları da yok değil. Bu zaafların başında ise RAM, dahili depolama ve batarya geliyor.

Apple iPhone 14

Bilindiği üzere Apple tarafından geliştirilen iPhone modellerinde, daima rakiplerine oranla daha az RAM bulunur. Fakat iOS bu açığı çok başarılı bir şekilde kapattığı için kimse iPhone modellerinde RAM’in düşük olmasına takılmıyor.

Bir diğer unsur ise batarya  kapasitesinin düşük olması. Artık sektördeki pek çok Android cihazda 5000 ile 7000 mAh kapasitesi aralığında bataryalar kullanılıyor. Apple ise hala 2000 ile 3000 mAh arasındaki bataryalardan vazgeçmiş değil. Fakat yeni nesilde Apple’ın da daha güçlü bir batarya kullanması bekleniyor.

Apple iPhone 14

Apple iPhone 14 ile sınırlarını aşacak

Asıl önemli haberimiz ise bu durumun artık kısmen de olsa değişecek olması. Çünkü Apple artık dahili depolama tarafındaki sınırlarını biraz esnetme kararı aldı. Rakipleri 1TB’lık depolamaya geçeli hayli zaman geçmesine karşın 512GB’ta ısrarcı davranan Cupertino merkezli şirket, iPhone 14 modelleri ile 2TB depolamaya geçiyor.

Apple iPhone 14

Bu durumun özellikle Apple fanlarını sevindireceğini söyleyebiliriz. Muhtemelen 2TB depolamaya sahip iPhone 14 modelinin ülkemizdeki fiyatı da 40.000 TL ve üzeri bir etikete sahip olacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

Apple piyasa değeri dudak uçuklatıyor: İşte inanması zor rakamlar