Apple piyasa değeri dudak uçuklatıyor: İşte inanması zor rakamlar

Apple CEO'su Tim Cook

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Apple piyasa değeri bakımından dudak uçuklatıyor. Şirketin kasasında tuttuğu para bile muazzam seviyede. İşte tarihin en büyük şirketlerinden bir tanesinin dudak uçuklatan serveti.

Birçok farklı elektronik cihaz ve yazılım üreten Apple, piyasa değeri söz konusu olduğunda çok rahat bir şekilde rakiplerini geçebiliyor. Özellikle son dönemlerde onun hisse değerlerini kat kat artırdığı biliniyor. Steve Jobs, Ronal Wayne, ve Steve Wozniak ortaklığıyla kurulan bu marka tüketicilerin dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Özellikle MacBook, iMac, iPod ve iPhone gibi ürünler uzun yıllar kendisinden bahsettirdi. 2018 yılı ile birlikte şirket 1 trilyon dolar değerine ulaşmıştı. Hemen ardından rekorlar ardı ardına gelmeye devam etti.

Apple piyasa değeri diğer şirketleri katlıyor

ABD merkezli bir şirket olmasına rağmen Dünyanın her yerinde satış yapan bu marka dünyanın en değerli şirketi olarak biliniyor. Suudi Arabistan’ın ulusal petrol şirketi olan Aramco bile Apple karşısında geri planda kaldı. Firmanın şu anki piyasa değeri yaklaşık olarak 2 trilyon dolardan daha fazla.

Apple piyasa değeri

Facebook, Twitter ya da diğer tüm sosyal medya platformları bile Apple’ın sadece çeyreği kadar değere sahip. Kısacası şirket hisse değerleriyle bile kimsenin kolay kolay ulaşamayacağı bir seviyede. Nakit para açısından da avantajlı konumda olduklarını söyleyebiliriz.

Apple, 2022’den itibaren bazı iPad modellerini OLED’e geçirecek

Şu anda Apple kasasında 256 milyar dolar nakit para bulunuyor. Normal şartlarda şirketler pek fazla nakit bulundurmaz. Bunun yerine daha çok hisse senetleri ile uğraşır. Ayrıca bazı satın alımlar yapmaya gayret eder. Ancak Apple bunların hiçbirisini yapmıyor ve elinde nakit bulunduruyor. Peki siz dünyanın bu en büyük şirketi hakkında ne düşünüyorsunuz?