Apple iPhone 13 modeli gelişmiş özelliklerle Eylül ayında çıkabilir

Apple iPhone 13 modeli gelişmiş özelliklerle Eylül ayında çıkabilir

Yeni bir rapora göre, teknoloji devi Apple, Eylül ayında daha büyük piller, güncellenmiş bir yonga seti ve genişletilmiş mmWave 5G desteği ile yaklaşmakta olan “Apple iPhone 13” serisinin dört modelini de açıklayacak. İşte detaylar.

Apple’ın iPhone serisindeki en yeni modelleri bir süredir merakla bekleniyor. AppleInsider’a göre, araştırma şirketi TrendForce, Apple’ın yeni cihazları için tipik bir Eylül sürümünü öngörüyor. Araştırma şirketi, yeni modellerden yola çıkarak 2021’in üçüncü çeyreğinde toplam iPhone sevkiyatlarının yıldan yıla yüzde 30 artabileceğine inanıyor. Rapor ayrıca TrendForce’un yeni “Apple iPhone 13” modellerinde beklediği bazı özellikleri de özetliyor. Önceki söylentiler ve yeni raporlar uyuşuyor diyebiliriz. Rapora göre “iPhone 13” yeni bir 120Hz ProMotion ekrana ve ProRes video kaydı gibi ek profesyonel kamera özelliklerine sahip olabcak. Temmuz ayındaki bir rapor, “iPhone 13 Pro” modellerinin Pasifik Mavisini bronz benzeri bir “Sunset Gold” rengiyle gelebileceğini de ortaya koymuştu.

Apple iPhone 13 modeli gelişmiş özelliklerle Eylül ayında çıkabilir

Raporda, daha yüksek yenileme hızına sahip ekran, ekran altı Touch ID, her zaman açık ekran gibi özelliklerin serinin en dikkat çeken özellikleri olduğu belirtildi. Ayrıca daha küçük çentiksiz tasarımın Apple iPhone 13 için en heyecan verici söylenti özellikleri arasında bulunuyor. Apple genellikle Eylül ayında yeni iPhone modellerini tanıtıyor. 2020’de bir istisna olmuştu. Covid-19 salgını nedeniyle, şirket iPhone 12 serisini Ekim ayında  piyasaya sürdü.

Google Meet 25 kişiye kadar ortak ev sahipliği yapmanıza izin verecek