Apple iPhone 12 modellerinde gizli zam yaptı

Apple Türkiye

Apple geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği etkinlikte iPhone 12 fiyatlarını da açıkladı. Her ne kadar fiyatlar aynı gibi görünse de aslında gizli bir zam söz konusu.

Apple uzun bir süredir merakla beklenen iPhone 12 modellerini nihayet tanıttı. Cupertino merkezli şirket 4 farklı iPhone modeli ile teknoloji tutkunlarının karşısına çıktı. Aslında tanıtım tarihine kadar iPhone 12 modelleri ile ilgili tüm detaylar sızdırılmıştı. Dolayısıyla etkinlikte bizi heyecanlandıracak bir gelişme de yaşanmadı.

Apple etkinliğinin en çok merak edilen başlığı ise yeni iPhone modellerinde nasıl bir fiyatlandırmaya gidileceğiydi. Malum şimdiye kadar yeni iPhone modellerinin fiyatlarına ilişkin pek çok iddia ortaya atıldı. Kimi kaynaklar fiyatların aynı kalacağını söylerken, kimi kaynaklar ise 100 ile 200 dolar arasında bir fiyat artışı olacağını iddia etmişti.

Apple Türkiye

Bu fiyat artışının nedeni ise 5G desteği olarak lanse edilmişti. Malum, günümüzde 5G destekli modeller LTE destekli modellere göre daha pahalıya satılıyor. Bu açıdan bakıldığında Apple‘ın da ufak bir zam yapması çok büyük sürpriz olmayacaktı. Fakat Apple yeni iPhone modellerinde fiyat artışına gitmedi. Yani geçtiğimiz yıl iPhone 11 modelleri için belirlenen fiyatlardan yola devam kararı alındı.

Apple iPhone 12 fiyatlarını aslında arttırdı

Olaya bu şekilde baktığımızda herhangi bir zammın söz konusu olmadığını söyleyebiliriz. Lakin işin aslı pek de böyle denemez. Apple yeni nesil iPhone modellerinin kutusundan kulaklık ve şarj adaptörünü çıkararak gizli bir zam yaptı. Çünkü bu aksesuarların kutudan çıkması Apple adına maliyeti düşüren bir unsur. Lakin bu aksesuarları ayrı olarak satın almak isteyenlerin cebinden yine 100 doların üzerinde bir meblağ çıkacak.

Dolayısıyla bu durumu fiyatı artmayıp, gramajı düşürülen ürünlere benzetebiliriz. Apple her ne kadar zam yapmadığını iddia etse de aslında gizli bir zam söz konusu.

iPhone 12 Türkiye fiyatları kesinleşti! İşte detaylar.