Apple iPhone 12 modelinde ucuz pil kullanacak

iPhone 12 etkinliği

Apple 5G desteğiyle birlikte artan iPhone 12 maliyetini düşürmek için ucuz pil kullanmayı planlıyor.

Apple yeni nesil iPhone modelleri için geri sayıma geçmiş durumda. Büyük bir aksilik yaşanmazsa yeni nesil iPhone modelleri önümüzdeki dönemde tanıtılmış olacak. Henüz resmi bir açıklama gelmiş olmasa da iPhone 12 modellerinin Eylül ya da Ekim ayı gibi tanıtılması bekleniyor. Pro varyantındaki modellerin ise Kasım gibi raflardaki yerini alması bekleniyor.

Apple’ın yeni nesil iPhone modellerindeki en büyük yeniliği ise 5G desteği olacak. Bilindiği üzere Tim Cook ve ekibi bu konuda Qualcomm ile el sıkışmıştı. 5G desteğinin Apple’a maliyeti ise 210 dolarlık bir ek yük getiriyor.

Apple iPhone 12 için maliyeti düşürmeye çalışıyor

Bu artışı kullanıcılara yansıtmak istemeyen Apple tedarikçilerine parça fiyatlarını düşürmesi için baskı yapıyor. Eğer bir şekilde maliyet unsurları dengelenmezse B planı da hazır.

iPhone tamiri

Apple yeni nesil iPhone modellerinde daha basit bir batarya yapısıyla maliyeti önemli oranda düşürmeyi planlıyor. Böylece iPhone 12 fiyatlarında yüksek bir artışın da önüne geçilmiş olacak.

Elbette şunu da belirtmek gerekiyor. Apple’ın ABD’de yaptığı 100 birimlik artış bize 1000 hatta 1500 birim olarak yansıyor. O yüzden Apple iPhone 12 fiyatları konusunda tutumunu bozmamalı. Yani maliyet dengesini koruyarak zam yapmamalı. Aksi takdirde iPhone 12 fiyatları 20.000 TL seviyelerini zorlayabilir.

Galaxy M51 bataryasıyla dudak uçuklatıyor