iOS 9 hızla yayılmaya devam ediyor

ios 9

Geçtiğimiz ay iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın yanı sıra yayınlanan iOS 9 işletim sistemi, şimdiden Apple kullanıcılarının yüzde 61’ine ulaşmayı başardı.

Apple’ın geçtiğimiz ay düzenlediği Worldwide Developers Conference kapsamında yeni Apple ürünleri yanı sıra yayınlanan iOS 9, birçok sorunu ve güvenlik zaafiyetini beraberinde getirmiş olsa da, bu durum yeni işletim sisteminin hızla yayılmasına engel olmamış gibi görünüyor. Apple tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni veriler, iOS 9’un bugüne kadar en hızlı yayılan iOS versiyonu olduğunu gösterdi.

ios_9

App Store’u ziyaret eden cihazlar sayesinde elde ettiği verileri paylaşan Apple’ın raporuna göre, Apple cihazların yüzde 61’i şimdiden iOS 9’a geçmiş durumda. iOS 8’in yayınlandıktan anca altı hafta sonra yüzde 50’ye ulaştığı göz önüne alındığında, iOS 9‘un dört haftada yüzde 61’e ulaşması yeni işletim sisteminin kullanıcılardan gördüğü yoğun ilgiyi gözler önüne serdi.

Yeni iOS versiyonunun bu kadar hızlı yayılmasında, Apple’ın merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonları iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ı iOS 9 yüklü halde satışa sunmasının da oldukça etkili olduğu belirtiliyor.

Surface Mini’nin varlığı sonunda doğrulandı