Apple iOS 15.4 önümüzdeki hafta geliyor!

Apple iOS 15.4 önümüzdeki hafta geliyor!

Apple, önümüzdeki hafta iOS 15.4’ü piyasaya süreceğini onayladı. Önümüzdeki günlerde iPhone’lara gelecek kullanışlı bir özellik uzun süredir merakla bekleniyordu. İşte detaylar.

Apple iOS 15.4 ile maske takarken Face ID ile cihazınızın kilidini açabileceksiniz. Maskenizi çıkarmadan veya şifrenizi girmeden telefonunuzun kilidini açmak için artık bir Apple Watch’a ihtiyacınız olmayacak. Apple, özelliği Ocak ayından bu yana herkese açık betalarda test ediyor. Özellikten yararlanmak için Ayarlar’ın Yüz Kimliği ve Parola bölümünde manuel olarak etkinleştirmeniz gerekecek. Önemli bir uyarı var: Özellik güneş gözlükleriyle çalışmayacak.

Apple iOS 15.4 önümüzdeki hafta geliyor!

iOS 15.4’ün bir parçası olarak gelmesi beklenen diğer özellikler arasında farklı özellikler de yer alıyor. Bunlar arasında AirTags için bir anti-stalking uyarısı, Siri için daha az cinsiyetli bir ses seçeneği, PS5 DualSense denetleyici uyarlanabilir tetik desteği, iCloud Anahtar Zinciri parolalarına not ekleme yolu ve düzinelerce emoji yer alıyor.

Ayrıca macOS Monterey 12.3 ve iPadOS 15.4 önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek. Bu güncellemeler, birden fazla Mac ve iPad’i tek bir klavye ve izleme dörtgeni veya fare ile kontrol etmenize olanak tanıyan, uzun zamandır beklenen Evrensel Kontrol özelliğini içerecek. Apple, Universal Control’ü Haziran ayında WWDC’de duyurdu, ancak bunu sonbahardan bu bahara kadar erteledi. Maske takarken Face ID özelliğinin gelmesi için şirket biraz geç kaldı desek yanlış olmaz. Zira aşının da yaygınlaşması ile maske zorunluluğu yavaş yavaş kalkmaya başladı.

Balina yatırımcılar kripto para tercihini yaptı: Bakın hangilerini aldılar