Apple, iOS 10.3.1’i yayınladı

ios10

Apple geçtiğimiz hafta yayınladığı iOS 10.3’teki hataları gideren yeni bir güncelleme yayınladı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Apple’ın en başarılı olduğu konulardan birisi de hiç şüphesiz yazılım alanı. Yarattığı işletim sistemi mimarileri ile kullanıcı dostu bir görünüm sergileyen Apple, bu konudaki hizmet anlayışıyla da takdir topluyor. Dilerseniz bu durumu şu şekilde örneklendirelim. Diyelim ki gidip yeni bir MacBook aldınız. Apple’ın MacBook’lar için yayınlayacağı tüm yeni işletim sistemlerine ücretsiz bir şekilde sahip olabiliyorsunuz.

Yani Windows’ta olduğu gibi, 7’ye ayrı para, 8’e ayrı para vermenize gerek kalmıyor. Aynı şey mobil için de geçerli. Bir iPhone aldığınızda acaba yeni güncelleme ne zaman gelir diye bir bekleyiş içerisine girmiyorsunuz. Apple, bir güncelleme yayınladığında destekleyen tüm modellerine bunu aynı anda sunuyor. Zira Apple şu anda 2012’de satışa sunduğu cihazlara bile destek vermekte.

Bunun son örneği ise bugün yayınlanan iOS 10.3.1 güncellemesi. iPhone, iPad ve iPod Touch için eş zamanlı olarak yayınlanan güncelleme ile geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 10.3 güncellemesindeki bazı hatalar giderilmiş durumda.

ios 10

Geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 10.3 güncellemesi sebebi belli olmayan bir nedenden ötürü iPhone 5 ve 5c için direkt olarak sunulamamıştı. Güncellemeyi indirmek için telefonunuzu iTunes’a bağlamanız gerekiyordu.

iOS 10.3.1 güncellemesi ile bu sorun da aşılmış görünüyor. Yeni güncellemeyi telefonunuzu iTunes’a bağlamadan da direk cihazınız üzerinden indirip kurabilirsiniz. Bu arada güncelleme boyunun 30.5 MB olduğunu da belirtelim.