Apple, ince çerçeve ve Face ID barındıran yeni bir iPad geliştiriyor

iPad new

Gelen birtakım bilgilere göre Apple, yakın zamanda satışa sunduğu iPhone X’un tasarım öğelerini barındıran, ince çerçeveli ve yüz tanıma sistemine sahip üst seviye bir iPad ile geliyor.

Tablet pazarı son zamanlarda oldukça hareketli günler geçiriyor. Birçok firma pazar dahilinde zor günler yaşarken, birtakım firmalar da yenilikçi yaklaşımlar getirmeye çalışıyor. Apple da bu firmalardan biri olarak pazar dahilinde ön plana çıkıyor.

Teknoloji devi Apple, daralan tablet pazarında ilk olarak iPhone X üzerinde denediği yüz tanıma ve ince çerçeve sistemini 2018 yılında piyasaya çıkaracağı yeni bir iPad ile süslemeyi düşünüyor. Piyasaya yeni soluk getirecek ürün Face ID yüz tanıma sistemi ve Home butonu olmayan ilk iPad olarak karşımıza gelecek. Yüz tanıma sisteminin avantajları bu üründe de hissedilecek.

Yeni iPad OLED ekran tercihine gidebilir

iPhone X ile OLED ekran sunan ilk telefon ünvanı almayı başaran Apple, bu tablet ile de bu seriyi sürdürebilir. Apple bu yeni üst seviye iPad modelini önümüzdeki yıl çıkarabileceği aktarıyor. Tüm bu bilgilere rağmen resmi bir duyuru yada yayımlanan bir rapor olmaması durumun hala somutlaşmadığının kanıtı olarak gösteriliyor.

Sonuç olarak küçülen tablet pazarında birçok üretici zor günler yaşamaya devam ediyor. Bu tarz dev firmalar bile pazar içinde farklı yenilikler deniyerek ayakta kalmanın planlarını yapmaya devam ediyor.

 

Lamborghini, elektrikli supersport araç konsepti ile geliyor