Honor V10 özellikleri ortaya çıktı

honor

Huawei’nin yan kuruluşlarından biri olan Honor’un önümüzdeki günlerde tanıtacağı Honor V10 tüm detaylarıyla ortaya çıktı. 5 Aralık’ta tanıtılması beklenen telefon, tahmin edildiği üzere Huawei Mate 10’un izinden gidecek. İlk etapta sadece Çin’de satışa sunulması beklenen V10’un, Mate 10’dan daha uygun bir fiyata satılacağı da sızdırılan bilgiler arasında.

Honor V10, Kirin 970 ile gelecek

Huawei, aynı Mate 10 modelinde olduğu gibi Honor V10 modelinde de yeni yonga seti Kirin 970’i kullanacak. Kendi yapay zeka çipine sahip olan bu yonga setinin, Mate 10’da son derece verimli bir performans çizgisinde çalıştığını da hatırlatalım.

Çin kaynaklı sızdırılan son raporlara göre Honor V10 sistemini 6GB RAM ile destekleyecek. Min. 64GB dahili depolama alanına sahip olan telefonun, 128GB’lık versiyonu da bulunacak. Son dönemde çıkan üst segment modeller gibi 18:9 ekran oranına sahip olması beklenen V10’un çerçevesiz bir tasarımla gelmesi bekleniyor.

5.99 inç boyutunda ortalama bir ekranla donatılan V10, az önce de belirttiğimiz üzere ilk etapta Çin’de satışa sunulacak. Kutudan ilk çıktığında Android 8.0 Oreo ile çalışacak olan telefonun fiyatının ise 450 dolar civarında olması bekleniyor.

Bu V10’un Mate 10’a kıyasla biraz daha uygun bir etiket taşıyacağı anlamına da geliyor. Çinli üreticinin yeni amiral gemisi modelini global pazarda satışa sunup sunmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

iPhone X benzeri iPad geliyor