Ankara’da vaka sayıları alarm vermeye başladı: Tüm Türkiye’ye yayılabilir

Koronavirüs çocuklarda felç

Ankara’da vaka sayıları son günlerde endişe yaratmaya başladı. Konuyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı bile açıklama yaptı. İşte merak edilenler.

Tedbirlerin azaltılması ile birlikte Ankara’da vaka sayıları yükselme eğilimi gösterdi. Bu durum şehirde kırmızı alarm seviyesi yarattı. İşin aslına bakacak olursanız durum bundan biraz daha vahim. Tedbirlerin giderek gevşetilmesi ve hem vatandaşların hem de işletmelerin kurallara uymaması tüm Türkiye’de vaka artışına neden oluyor.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bu durumun değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Vatandaşların virüse karşı mücadele için uyum sağlaması gerektiğini belirtti.

Vaka sayılarındaki artış tedbirleri geri getirebilir

Maske, mesafe ve temizlik gibi kurallara dikkat edilmesi gerektiği birçok kurum tarafından söyleniyor. Ayrıca kafe ve restoran gibi ortamlarda daha fazla dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. Normalleşme olarak adlandırılan şu dönemler ne yazık ki aynı zamanda kurallara uyulmayan dönemler oldu.

Ankara'da vaka sayıları

İnsanların sosyal mesafe konusunda yeteri kadar dikkatli davranmaması vaka sayılarının artış göstermesine neden oluyor. Mesela geçen hafta 100 bin kişide 39,84 vaka olan Ankara şu an 54, 83’e kadar çıktı. Bu gerçekten de kaygı verici bir seviye.

6 Mart vaka sayısı açıklandı! İşte rakamlar

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş duruma dikkat çekerek vatandaşlardan tedbirlere çok daha fazla önem göstermelerini istedi. Vaka artışları Sağlık Bakanlığı’nın da gündeminde. Eğer tüm Türkiye’de benzer bir vaka artışı yaşanırsa tedbirler yeniden gözden geçirilebilir. Konuyla alakalı detaylar geldikçe sizleri bilgilendirmeye devam ediyoruz.