Apple iCloud İçin Sıkı Önlemler Almaya Başladı

icloudapple

Geçtiğimiz günlerde yaşanan iCloud güvenlik skandalının ardından Apple bunun kendi şirketinin bir sorunu olmadığını dile getirdi fakat şimdi ise iCloud için sıkı önlemler almaya başladı.

Çok kısa bir süre önce iCloud’da bir güvenlik sorunu yaşanmıştı.Apple ise bu durumun kendileri ile alakalı olmadığını dile getirmişti. Şimdi ise iCloud için sıkı önlemler almaya başladı. Artık Apple,iCloud’a giriş esnasında iki kademeden oluşan güvenliği devreye soktu.Aslında iki kademeli güvenlik sistemi oldukça başarılı ve bu Apple’ın kullanıcılarını ne kadar önemsediğinin de bir göstergesi olsa da bir çok kullanıcı bu durumun gereksiz ve can sıkıcı olduğunu düşünüyor.

icloud

Bu iki kademelik güvenlik sisteminin ilk aşamasında iCloud’a girerken telefonunda bulunan kullanıcılar tarafından geliştirilmiş şifre sorgulanacak.İkinci aşamada ise bu şifreden sonra mailinize yeni bir ileti düşecek ve buraya giriş yapanın sizin olup olmadığınız öğrenilecek. Eğer ki iCloud hesabınıza kullanıcı giriş yapıyorsa gelen maili görmezden gelebilir. Fakat iCloud hesabınıza giriş yapmamışken mail gelmiş ise burada bir sıkıntı olduğu ortaya çıkacak çünkü giriş yapanın kullanıcının kendisi olmadığı anlaşılacak.Az öncede dediğimiz gibi mail almak size gereksiz ve can sıkıcı geliyorsa ayarlardan tarayıcıyı hatırla demeniz yeterli olacaktır.

Türk Yapımı Giyilebilir Fare