Apple için zor günler! Eski çalışanı şikayetini geri almayacağını duyurdu

Apple için zor günler! Eski çalışanı şikayetini geri almayacağını duyurdu

Forbes’a göre eski Apple çalışanı Cher Scarlett, şirketin kendisiyle yapılan anlaşmanın yarısına dahi uymadığını iddia ediyor. Scarlett bu nedenle şikayetini geri çekmeyeceğini söyledi. İşte detaylar.

Apple son zamanlarda çalışanlarıyla ilgili ciddi problemler yaşıyor. Şirket çalışanları Apple’a dava üstüne dava açıyor desek yanlış olmaz. Eski çalışan Scarlett, Apple ile yaptığı anlaşmanın, “ücret ve çalışma koşullarının tartışılması da dahil olmak üzere çalışan haklarını açıklayan bir not” yayınladı. Şirketin sitesine bir bildirim gönderdiğini, ancak Apple’ın bunu dikkate almadığını duyurdu. Scarlett Perşembe günü Twitter’da şirket ile problemini herkese duyurdu.

Apple için zor günler! Eski çalışanı şikayetini geri almayacağını duyurdu

Apple ise şimdi davanın geri çekilmesini istiyor. Ancak kanunlar, “Ulusal Çalışma İlişkileri Yasasını veya Kurul politikasını ihlal ediyorsa” özel bir anlaşma nedeniyle yapılan bir geri çekilme talebini reddedebileceğini söylüyor. Scarlett The Verge’e, kurulun talebini başlangıçta reddettiğini ve geri çekilmeyi onaylamadan önce yönetim kurulunun Apple’ın yapması gereken 22 değişikliğin bir listesini gönderdiğini söyledi. Talep edilen değişikliklerden biri, Scarlett’i bir yıl boyunca “herhangi bir idari kuruma veya Mahkemeye Apple aleyhine herhangi bir suçlama veya şikayette bulunmaya” teşvik etmekten alıkoyacak ifadeleri kaldırdı. Scarlett’e göre Apple bu değişiklikleri yapmayı reddetti.

Scarlett, “Teknik olarak bu noktada tek taraflı bir geri çekilme talebinde bulunabilirim” diyor. Scarlett,  Kasım ayında şirketten ayrılmıştı. Şirketteyken, çalışanların ücret eşitliği hakkında haklarını savunması gerektiğini söylüyordu. Eski şirket çalışanı ayrıca şirketin taciz ve ayrımcılıkla başa çıkma konusundaki başarısızlığıyla ilgili bir kampanya olan #AppleToo’nun bir parçasıydı.

Samsung akıllı saati bu kadar da olmaz dedirtti: En ilginç tasarım