Apple her iPhone için tazminat ödeyecek!

apple ericsson

Apple Ericsson arasındaki patent anlaşmazlığı sonuca bağlandı. Karlı taraf bu sefer Apple değil Ericsson oldu.

Geçtiğimiz aylarda Ericsson’un Apple’a karşı açtığı patent davasında uzlaşma sağlanmış görünüyor. Apple bu sefer Samsung ile değil Ericsson ile karşı karşıya geldi. Ancak alışılmışın dışında olarak bu sefer dava Apple lehine sonuçlanmadı.

Ericsson bir dönem Sony ile olan ortaklığı ile telefonların üzerinde gördüğümüz bir isimdi. Firma artık telefon üretmese de mobil iletişim ağlarında sunduğu servisler ile faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda GSM, UMTS ve LTE standartları üzerine firma Apple ile restleşti.

Bu sefer patent ihlalini yapan taraf Apple

Apple’ın patent ihlali yaptığı gerekçesiyle açılan davada Ericsson haklı bulundu. Apple’ın Ericsson’a ödediği patent ihlali tazminatına ilişkin bir rakam açıklanmadı. Ancak Ericsson çok daha büyük bir avantajla karşımıza çıktı. Ericsson, bundan böyle satılan her iPhone ve iPad için Apple’dan pay alacak. Söz konusu rakam iPhone ve iPad başına ufak bir meblağ olacaktır ancak burada bahsettiğimiz firma Apple. Yani her ürününün milyonlarca sattığını düşünürsek Ericsson’un kasasına yüklü miktar para girecektir.

Rakam ne olursa olsun Apple’ın bu durumdan pek fazla etkileneceğini söylemek doğru olmaz. Çünkü firma an itibariyle dünyanın en değerli şirketi konumunda ve yine dünyanın en zengin şirketi. Kasasında nakit olarak 200 milyar dolarlık bir rezerv söz konusu. Dolayısıyla firma bundan pek etkilenmeyecektir.

275 metreden atıldı sağlam kaldı! – Video