Apple Google ve Yandex’e rakip oluyor! İşte konu ile ilgili tüm detaylar!

Apple Store çalışanlarının şikayetleri bitmiyor!

Arama motoru tarafında açık ara dünyanın en iyisi olan Google’a yeni bir rakip geliyor. İddialara göre Apple, kendi arama motorunu inşa etmek için kolları sıvamış durumda. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Apple Google ve Yandex’e rakip oluyor! İşte konu ile ilgili tüm detaylar! Apple’ı rakiplerinden ayıran en önemli özelliği, şirketin birçok alanda kendi yatırımları bulunması ve bu sayede kendi işini kendi halledebilmesidir. Örneğin işletim sistemi piyasasında neredeyse sektörün tamamına yakını Google tarafından geliştirilen Android’e muhtaçken, Apple kendi işletim sistemi olan iOS ile yoluna devam ediyor. Hatta iOS’un başarısının Android’i gölgelediğini bile söyleyebiliriz.

Apple RealityOS için ticari marka başvurusunda bulundu

Bu konuya birçok farklı örnek vermek mümkün ancak herhalde kimsenin aklına Apple’ın arama motoru devi Google’a rakip olabilecek bir proje içerisine girebileceği fikri gelmemiştir. Peki teknoloji devinin gerçekten böyle bir planı var mı? Robert Scoble’a göre bu sorunun yanıt evet. Bugüne kadar Apple hakkında verdiği sayısız tutarlı bilgi ile kendini fazlasıyla ispatlamış olan Scoble, Apple’ın kendi cihazlarında kullanılabilecek yeni bir arama motoru üzerinde çalıştığını iddia etti.

Apple, yüksek abonelik fiyatları almanıza izin verecek

Apple Google ve Yandex’e rakip oluyor! İşte konu ile ilgili tüm detaylar!

Şu an için bu konu hakkında daha fazla bilgi ya da belge paylaşamayacağını belirten ünlü duyumcunun bu iddiaları ise gündeme bomba gibi düştü. Tabi her zaman olduğu gibi Apple tarafından bu konuya ilişkin yapılmış herhangi bir açıklama bulunmuyor. Ancak Apple’ın genel stratejisine bakıldığı zaman, arama motoru gibi oldukça önemli bir kategoride Google’a olan bağımlılığın sonlandırılması için böyle bir projeye girişmiş olması mümkün olabilir.

Apple' araba projesi için bir Ford yöneticisi tuttu

Öte yandan Google, arama motorunun iOS işletim sistemini kullanan cihazlarda bulunması için Apple’a toplamı milyarlarca doları bulan ödemeler yapıyor. Bu açıdan bakıldığında ise Apple’ın hem bu gelirden vazgeçmesi hem de yeni bir serüvenin içine atılması çok da mantıklı görünmüyor.

İşte bu yüzden iddiaların asparagas bir haberden ibaret mi olduğunu yoksa yeni bir rekabetin ilk kıvılcımına işaret ettiğini mi zaman gösterecek. Apple Google.

DS ve Penske, DS E-TENSE FE23 Gen3’ü tanıttı