Apple, Free Kelimesini Mağazadan Kaldırıyor!

Apple Free Kelimesini Magazadan Kaldiriyor

Teknoloji devi Apple, mikro alışveriş içeren ancak ücretsiz olarak indirilebilen uygulamalarda yükleme butonunda yazan “free” yazısını kaldırdı.

Bilindiği üzere mikro alışveriş sistemleri olan bir uygulamada bile ilk indirme için ücret talep edilmiyorsa, indirme butonunda “free” yazıyordu.

Apple, Free Kelimesini Magazadan Kaldiriyor!

Teknoloji devi aldığı yeni bir karar ile App Store üzerinde mikro alışveriş içeren uygulamalardaki bu tutarsızlığa son verdi. Bahsi geçen uygulama tiplerinde artık “free” kelimesi yerine “get” kelimesi yazacak. Attığı bu adım ile Google’yi takip eden Apple, adaletsiz algı yönetimine son vererek kullanıcı dostu bir hamle yapmış oldu.

Konuyla ilgili bir söylentiye göre ise şirketin bu kararı almasında Avrupa Birliği ve ABD’nin free2play oyunlar ile uygulamalara karşı açtığı savaşın bir sonucu olarak yaşadığı baskının etkili olduğu söyleniyor. Tüketici haklarını korumak için, mikro alışveriş sistemi bulunan uygulamalarla ilgili yüksek oranda şikayet sonrası kullanıcılarına dil ve yeterli miktarda bilgilendirilmesi için çalışma başlatılmıştı.

Free2play kavramını ortadan kaldırmakta kararlı olan AB’nin planlarını “play4free” kullanımı ile suya düştüğünü biliyoruz. Bu kavramın kullanımıda engellense dahi oyun firmalarının ürünlerini istedikleri şartlarda piyasaya sürmek için birçok yola başvurabileceği biliniyor.

Belirtmekte fayda var; ülkemizde bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma bulunmuyor.

Dragon Age: Inquisition Yasaklandı!