Apple flört uygulamaları yüzünden ceza ödeyebilir

apple wwdc 2022 1244 efeed9259149ddf05a9d 1

Hollanda’da rekabet düzenleyici idareler bugün yaptıkları bir açıklamada Apple‘ın Hollanda’daki flört uygulamalarına ilişkin kurallarından memnun olmadıklarını belirtti.

Apple flört uygulamaları yüzünden ceza ödeyebilir. Gazeteci Nando Kadteleijn’in aktardığına göre, tüketici ve piyasa düzenleme kurulu (ACM) Apple’ın Hollanda’daki uygulamalarından alternatif ödeme yolları uygulamalarını kaldırmasının bir gelişme olduğunu ancak henüz bir adım atılmadığını ifade etti. Hollanda ve Avrupa düzenlemelerini tan olarak uyulması çağrısı yapan yerel makamlar hangi kuralların ihlal edildiğini tam olarak belirtmedi.

Apple flört uygulamaları

Yerel otorite kurallara uyma çağrısına cevap vermeyen Apple’a Ocak ve Mart ayları arasında toplam 50 milyon euro değerinde idari para cezası vermişti. Kurul önümüzdeki günlerde yeni idari yaptırımların da kapıda olduğunu belirtti.

Apple flört uygulamaları

Apple flört uygulamaları yüzünden ceza ödeyebilir

Bilindiği gibi ilk vakalar 21 Aralık’ta Hollanda’da Tüketici ve Piyasa düzenleme kurulu’nun Apple’ın App Store’daki flört uygulamalarında alternatif ödeme yollarına izin vermesi çağrısı üzerine başlamıştı. Apple bu talebe uyum göstermiş, ancak başlangıç olarak Hollanda menşeli flört uygulamalarının alternatif tahsilat yöntemlerini kabul edebilmesi için ayrı bir yan uygulama getirmişti. Apple bu düzenlemelerinden sonra da bir dizi değişiklik ile Hollanda hukuki idari düzenlemelerine uyum sağlayıcı adımlar attı. Ancak yetkili makamlar yapılan düzenlemeleri halen yeterli bulmuyorlar.

Apple flört uygulamaları

Apple daha önce idari makamların kararlarına katılmadığını ve itiraz ettiklerini bildirmiş, 30 martta duyurduğu değişikliklerin şirketin Hollanda’daki hukuki düzenlemelere konusundaki iyi niyet ve kararlılığını gösterdiğinin altını çizdi.

Firefox altyazı özelliği ekliyor!