Apple Firması, Güneş Enerjisinden Yararlanacak Ürünler Geliştirecek

apple7

Apple firması bu aralar yeni bir patent başvurusunun peşindeydi. Sır gibi saklanan bu patent alma çalışması, açığa çıktı. Apple firması, tüm ürünlerinde güneş enerjisiyle şarj olmayı sağlayan bir sistem için patent aldı.

Yeni bir gelişmeyle teknoloji dünyası ayağa kalktı. Yenilebilir kaynakların kullanımına dair dünya çapında başlatılan çalışmalara, teknoloji devi Apple firmasıda katılarak kendi alanında bir ilke imza atmış oldu. Buda 2014 yılında güneş enerjisiyle şarj olabilen telefonların çıkmasını sağlayabilir. Hatta düşünülen yeni iPhone modelinde bu özellik söz konusu olabilir. Böylece telefonları şarz olayına kısmı bir çözüm sunulmuş olacak. Ellerden düşmeyen akıllı telefonlar, güneş yüzü göreceği için sürekli şarj olacak.

apple

Apple firması, ayrı bir panel telefonlarına ve diğer ürünlerine entegre edecek. Bu paneller güneş enerjisini emerek, enerjiye dönüştürecek ve depolayacak. Mikro kontrol cihazı güneşten gelen enerjinin dengesini ve voltajını ayarlayacak. Bu şekilde telefonların daha kullanışlı olması düşünülüyor. Tabi bu teknoloji, elektrik tasarrufu da sağlayacak. Apple firması ürünlerinde güneş panellerini kullanmak istediğini ve yakın bir zamanda bunu sağlayacağını söyledi. Telefonlarının ekranlarında ve arka panellerinde güneş enerjisini destekleyen panellere yer vereceğini duyurdu. Aslında Apple firmasının bu teknolojisi, bir bakıma Fransızların sağlamaya çalıştığı, güneş enerjisinden yararlanma sistemine benziyor. Ancak farkı var ki, patent başvurusu kabul edilmiş. Fransız bir firmada bunun çalışmalarını yapıyor ve bu sayede batarya süresini yüzde 50 arttıracağına değiniyor. Apple firması da, bunu daha da geliştireceğini söyledi. 2014 yılında, güneş paneline sahip telefonlar, piyasaya çıkabilir.