Apple evde tamirat hizmetine başlıyor

Apple evde

Apple evde tamirat hizmetiyle ABD’nin bazı şehirlerindeki müşterilerinin sorununu mağazaya gitmeden çözmeye hazırlanıyor.

Apple müşteri hizmetleri ve ürün tamiri konusunda güçlü bir alt yapıya sahip. Garanti kapsamından çıkan ürünlerin tamiri nedeniyle önemli bir gelir elde eden dev şirket, üçüncü şirketlerin Apple ürünlerini tamir etmesini de istmiyor.

Bu nedenle Apple müşterileri sorun yaşayan ürünlerini Apple mağazalarına veya teknik servislerine şahsen ulaştırmak zorunda kalabiliyor.

Apple evde tamirat ile gelirlerini artırabilir mi?

Ancak sorunlu ürün minik bir telefonken ürünü mağazaya götürmek sorun olmasa da ağır bir masa üstü MAC cihazını her sorunda mağazaya kadar taşımak gerçek bir dert.

Müşterilerin bu şikayetlerini dikkate alan Apple şimdi ABD’de bazı şehirler için evde tamirat ve teslim hizmetini devreye sokmak istiyor.

Apple’dan sızan bilgilere göre, bu şehirler şimdilik Chicago, Dallas, Houston, Los Angeles, New York City ve San Francisco olarak düşünülüyor.

Şirket bu hizmeti kendi iç teknisyenleri ile değli, taşeron bir teknik servisle verecek. Go Tech Servis çalışanları, Apple müşteri hizmetlerinin yönlendirdiği adreslere gidecek ve ürünleri evde tamir etmeye çalışacak. Bu işlem için bir ziyaret ücreti ve  tamir için gerekli yedek parça ücreti söz konusu olacak.

Telegram kurucusu Pavel Durov WhatsApp’a ağır sözler söyledi

Apple’ın yeni evde tamir servisi başarılı olursa yeni hizmetin diğer ülkelere yaygınlaşması da mümkün olacak. Diğer bir deyişle, artık telefonlarınız ve Apple cihazlarınız bozulduğunda mağazalara veya kargo şubelerine gitmek zorunda kalmayacaksınız.

Apple evde