Apple, Efsanevi Tasarımcıyı Kadrosuna Kattı!

apple1

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple, Avustralyalı efsanevi tasarımcı Marc Newson’u kadrosuna kattı. Peki Apple’ın bu hamlesinin ardında yatan sır ne? Cevabı öğrenmek için haberimize buyurun.

Ünlü Avustralyalı tasarımcı Marc Newson, resmen Apple transfer oldu. Marc Newson’ın Apple transferinde, arkadaşı ve Apple başkan yardımcısı John Ive kilit rol oynadı.

Marc Newson, moda ve tasarım çevrelerinde bir efsane olarak tanınıyor. Marc Newson; Burberry, Yves Saint Laurent ve Nike’da, uzun süreler baş tasarımcı olarak görev aldı.

xl Marc Newson

Apple’ın bu hamlesinin arkasında ise, 2015 yılında satışa sunmaya hazırlandığı akıllı saat iWatch yer alıyor. Apple, hiç tecrübesi olmayan bir alanda Motorola Moto 360 ve LG G Watch R gibi tasarım harikalarına meydan okuma hazırlığında. iWatch’un tasarımı, bu rekabette kilit rol oynuyor.

Newson’un, uzmanlık alanı ünlü tasarımları arasında ayakkabılar, saatler, otomobiller, takım elbiseler hatta lüks uçaklar bulunuyor.

Marc Newson, kısa süre önce, Apple’ın AIDS ve hastalığa sebep olan HIV virüsüne karşı duyarlılık ve hastalara yardım için tasarlanan kırmızı Red Pro projesinde, gönüllü olarak tasarımcılık görevini üstlenmişti. Marc Newson tasarımlarından biri, 26.2 milyon dolara satılmıştı.

Nvidia’dan Qualcomm ve Snapdragon’a Dava