Apple geri dönüştürülmüş malzemelerden iPhone üretiyor

Apple geri dönüştürülmüş malzemelerden iPhone üretiyor

Apple, Dünya Günü öncesinde çevresel girişimleriyle övünmeye başladı. Şirket bu süreçte cihazlarına yeni bir bakış açısı sunuyor. İşte tüm detaylar.

2022 Çevresel İlerleme Raporunun bir parçası olarak Apple, 2021 mali ürünlerindeki malzemenin yüzde 18’inin geri dönüştürüldüğünü veya yenilendiğini duyurdu. iPhone üreticisi “şimdiye kadarki en yüksek” oranı elde ettiklerini söyledi. Şirket en az yüzde 20’si geri dönüştürülmüş malzeme içeren sekiz yeni ürün sunuyor. Bunlar, şirketin sertifikalı geri dönüştürülmüş iPhone 13 ve 13 Pro’nun ana kartlarında ve kamera dizilerinde kullanılmış. Ayrıca çevreye yönelik olumlu hamleler olarak şirket, kobalt, nadir toprak elementleri ve tungstenin yeniden kullanımı yıl içinde iki katından fazla artırtmış.

Apple geri dönüştürülmüş malzemelerden iPhone üretiyor

Teknoloji firması ayrıca, ambalajlarında neredeyse tüm plastik kullanımını kestiğini söyledi. Yeni iPhone’lar, şirketin herhangi bir plastik ambalaj malzemesi içermeyen ilk el cihazlarıydı. Apple, 2025 yılına kadar ambalajlarında tüm plastik kullanımını ortadan kaldırmayı umuyor. Şirket, ürünlerinin onarım merkezlerinde tamir edilmesinin giderek daha kolay hale geldiğini ve daha dayanıklı tasarımlar kullandığını kaydetti. 2022 lansman penceresi hakkında daha spesifik olmasa da, Self Servis Onarım programının duyurusundan bahsetti.

Apple, hem ürünlerini hem de tedarik zincirini 2030 yılına kadar karbon nötr hale getirme planları da dahil olmak üzere geçmişte çevre dostu hedeflerini paylaşmaya hevesliydi. Çevre dostu hamleler yapmak her şirket için öncelikli olmalı desek yanlış olmaz.

Google ve Samsung akıllı lens pazarına liderlik edebilir