Apple bu baharda yeni bir sürprizle geliyor

Apple bu baharda yeni bir sürprizle geliyor

Apple, en uygun fiyatlı akıllı telefonunu piyasaya sürmek için artık geleneksel olan bahar etkinliğini kullanabilir. İşte tüm detaylar.

Bloomberg’den Mark Gurman, en son haber bülteninde Apple’ın bu baharda üçüncü nesil bir iPhone SE’yi Mart veya Nisan’da “muhtemelen” gerçekleşecek sanal bir sunumla tanıtmasının beklendiğini iddia etti. Gurman, geçmiş söylentilerin bir yankısı olarak, yeni SE’nin iPhone 8 dönemi tasarımına bağlı kalacağını ancak 5G ve yeni bir işlemci ekleyeceğini duyurdu. Uygun fiyatlı Apple iPhone modeli bekleyenler bu baharda bir sürprizle iPhone SE cihazına kavuşabilir.

Apple bu baharda yeni bir sürprizle geliyor

Cihazla ilgil diğer değişikliklerden bahsedilmedi. Apple’ın depolama alanını 128 GB’a çıkarması veya kamera sensörlerini (yine iPhone 8’den ödünç alınmış) güncellemesi şaşırtıcı olmaz. Ancak Apple’ın iPhone SE için düşük maliyetli odağı göz önüne alındığında bunlar garanti olacak diyemeyiz. 5G’nin tipik olarak daha yüksek enerji tüketimini telafi etmek için daha büyük bir pil gerekebilir.

Haber doğruysa, yeni iPhone SE, modern neredeyse tüm ekran tasarımı isteyenler için hayal kırıklığı yaratacaktır. Cihaz ile birlikte nispeten küçük bir ekrana, kalın çerçevelere ve düğme tabanlı bir parmak izi okuyucunuza sahip olacaksınız. Az önce de belirttiğimiz gibi, SE için en önemli nokta fiyatı. Mevcut modelin 399 dolarlık fiyatı, bazı kullanıcıların iPhone alabilmesi için iyi bir fırsat sunuyor. Şirket, yalnızca SE’nin potansiyel hedef kitlesini en üst düzeye çıkarmak için, küçük bir fiyat artışına bile yol açabilecek hiçbir şey yapmak istemeyebilir.

NASA, James Webb Uzay Teleskobu görevinde yeni gelişme