Apple: Android Tarafının Face ID Çalışmaları İğrenç

3q3a0641

Apple’ın pazarlama şefi Phil Schiller, Android’e fena salladı. Schiller, Android cephesinin başlattığı yüz tanıma sistemi çalışmalarının iğrenç olduğunu söyledi.

“Face ID Benzersiz”

iPhone X ile beraber tanıtılan, beraberinde pek çok tartışmayı da getiren Face ID gündemden düşmüyor. Bu kez de Apple’ın pazarlama sorumlusu Phil Schiller’dan iddialı açıklamalar geldi. Konuşmasında sistemin benzersizliğinden bahseden Schiller, Android tarafında bu konuda yapılan çalışmalar için de “taş atma” mahiyetinde sözler kaydetti.

Bildiğiniz gibi bu tip teknolojiler tam olarak rekabet işi. Bu bağlamda Huawei başta olmak üzere hemen her firma kendi yüz tanıma sistemlerini geliştirmeye koyuldular. Rekabeti artıran bu unsur, ilerleyen günlerde tamamen sorunsuz sistemlerle karşılaşacak olmamazı sağlayacak olsa da, şu sıralar firmaların aralarını açmak için oldukça etkili bir yol.

Şirketin pazarlama sorumlusu, bir web sitesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Yıllardır birlikte çalıştığımız ana ekran tuşu çok önemli olduğunun farkındayız. Başlarda basit işlevleri bulunduran tuş zamanla daha da önem kazandı. Biz buna Touch ID’yi, çoklu uygulama desteğini, Siri’yi ve Apple Pay’i ekledik. Tüm bunlar tek bir mekanik butonla sağlandı. Ancak daha sonrasında kilit açmak için en iyi yol Face ID oldu. Dolasıyla tüm bunları yüz tanıma ile sağlamalıydık. Daha önce gerçekleştirilen denemeler de böyle değildi. Face ID çok benzersiz bir sistemdir.

Schiller, Android kısmında yapılan çalışmalara ise 3 kelimelik cevap vermeyi tercih etti: “Tüm bunlar iğrenç.“.