Apple, akıllı saat pazarına öncülük ediyor!

Apple Watch 8 özellikleri

Araştırma firması Canalys’e göre, bir bütün olarak giyilebilir saat pazarı, geçen çeyrekte yüzde 5,6 büyüdü. Bu artış, Watch modelleriyle pazara hakim olmaya devam eden Apple tarafından sağlandı. İşte detaylar.

Apple çoğu konuda olduğu gibi akıllı saat konusunda da lider pozisyonunda. Analisr firması Canalys’in belirttiği üzere, akıllı saat satışları 2020’nin 4. çeyreğinde ciddi bir artışla karşılaştı. Apple şu anda akıllı saat pazarının yüzde 31,1’ini ve genel olarak giyilebilir bant pazarının yüzde 19,3’ünü oluşturuyor. Sevkiyat sayısında ise yalnızca Xiaomi’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Güney koreli teknoloji devi Samsung ise, akıllı saat sevkiyatları açısından yıldan yıla yüzde 114 oranında önemli bir büyüme kaydetti. Şirket şu anda Google ile ortaklaşa geliştirilen Wear OS 3 tarafından desteklenen en yeni Galaxy Watch 4 ile daha fazla başarıya imza attı. Ancak yine de tüm bunlar akıllı saat pazarında Apple’ı geçecek kadar başarı sağlamıyor.

Apple, akıllı saat pazarına öncülük ediyor!

Temel bant alanında, Xiaomi, Mi Smart Band 5 ve 6 modellerinin liderliğindeki Apple’ın hemen önünde yüzde 19,6’lık bir payla satışlarda başı çekiyor. Genel olarak, tüketiciler, ürün kategorisine bakılmaksızın en çok sağlıklarıyla ilgileniyor. Akıllı saat alırken ürünlerin sağlık açısından sundukları özellikler kullanıcılar tarafından en çok önemsenen detaylar diyebiliriz. Canalys’den Jason Low, “Sağlık takibi, akıllı saatler için en belirgin kullanım durumu” dedi. “Son teknoloji sağlık izleme özellikleri sunmada başarı markaların birbirine fark atmasını sağlayan tek etken” açıklamalarında bulundu.

Yazıcılardan üretilen etler sofralara geliyor: Gelecekte çok ucuz olacak