Apple A16 yonga seti iPhone Pro’lara özel olabilir

iPhone 13 Pro

iPhone 14 modellerinde kullanılması beklenen Apple A16 yonga setinin Pro modellerine özel olacağı söyleniyor.

Amerikalı teknoloji devi Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da eylül ayında yeni iPhone modellerini resmi olarak tanıtacak, kısa süre sonra da satışa çıkaracak. Bugüne kadar gelen bilgiler sayesinde artık Apple’ın bu yıl dört farklı iPhone modeli çıkaracağı büyük ölçüde kesinleşmiş durumda: iPhone 14, 14 Pro, 14 Max ve 14 Pro Max.

Şu ana kadar gelen bilgiler sayesinde büyük ölçüde kesinleşen bir diğer bilgi de Apple’ın yeni yonga seti A16’nın iPhone 14’lerle birlikte kullanıcılarla buluşacağı. Ancak Apple A16 yonga setini tüm iPhone 14 modellerinde kullanmayabilir. Apple konusunda en güvenilir kaynaklardan biri olan Ming-Chi Kuo, Apple A16 yonga setlerinin sadece Pro modellerinde kullanılacağını söylüyor. Yani eğer bu iddia doğru çıkarsa sadece iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max A16 yonga setinden güç alacak. iPhone 14 ve 14 Max ise iPhone 13’te de kullanılan A15 yonga setini kullanmaya devam edecek.

apple a16

Ming-Chi Kuo’ya göre bu durum, iPhone için parça üreten şirketler üzerinde de etkili olacak. Çünkü sadece Pro modellerinin A16 yonga setiyle gelecek olması, bu modellere olan ilginin artmasına sebep olacak. Haliyle Pro modelleri için kamera ya da ekran gibi parça üreten şirketler, daha önce öngörülenden daha fazla telefon için parça üretecekler.

Ming-Chi Kuo, Apple’ın gelecekte de bu stratejiyi sürdüreceğini söylüyor. Yani bundan sonra çıkan tüm iPhone’larda standart modeller bir önceki neslin yonga setini kullanırken, Pro modellerini en yeni yonga setleriyle kullanıcılara sunulacak. Apple böylece Pro modelleriyle standart modeller arasındaki ayrımı iyice belirginleştirmiş olacak.

Daredevil yeni bir diziyle geri dönüyor