Apple A14 Bionic yonga setini tanıttı

Apple A14 özellikleri

Apple geçtiğimiz gün gerçekleşen özel etkinlikte A14 Bionic yonga setini de ilk defa görücüye çıkarttı. İşte detaylar.

Teknoloji sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Apple geçtiğimiz gün özel bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen bu özel etkinlikte yeni iPad ve Watch modelleri tanıtıldı.

Yeni iPad Air modelinin tanıtılmasıyla birlikte Apple’ın A14 Bionic yongası da ortaya çıktı. iPhone 12 modellerinde de kullanılacak olan A14 Bionic işlem gücü ve özellikleriyle teknoloji tutkunlarının merakını cezbetti.

Apple yeni yonga setinde daha önceden de belirtildiği üzere 5 nm’lik bir geliştirme süreci kullanmış. 6 çekirdekli yeni bir işlemci ile 4 çekirdekli grafik işlemcisinin yer aldığı yonga setinde 16 çekirdekli Neural Engine yani AI motoru da yer alıyor. İçerisinde 11.8 milyar transistörün yer aldığı yonga seti saniyede 11 trilyon işlem gerçekleştirebiliyor.

apple a14 bionic

Apple dünyanın ilk 5nm’lik yongası A14 Bionic ile karşımızda

A14 Bionic hali hazırda duyurulan dünyanın ilk 5nm’lik yonga seti oldu. Şu anda Huawei, Samsung, MediaTek ve Qualcomm gibi isimlerin de 5nm’lik yongalar üzerinde çalıştığı biliniyor. Muhtemelen önümüzdeki dönemde tanıtılacak olan yeni amiral gemisi modellerde de 5nm’lik yeni yongalar kullanılacaktır. Lakin yeni yıla kadar 5nm’lik yeni bir yonganın gelip gelmeyeceği de başka bir soru işareti.

Apple muhtemelen A14 yongası ile ilgili diğer verileri iPhone 12 etkinliğinde anlatacaktır. Yani bu yonganın kamera tarafında ne gibi işlevler üstleneceğini, görüntüleri ne kadar hızlı işlediğini, oyunlarda nasıl bir performans sunduğunu iPhone etkinliğinde öğreneceğiz.

Apple Watch SE tanıtıldı! İşte uygun fiyatlı Apple Watch