Apple 2024’de Tesisleri Hindistan’a Taşıyacak

apple bağdat caddesi

Teknoloji devi Apple, bir Wall Street Journal raporuna göre, gelecek iki ila üç yıl içinde iPhone üretiminin dörtte birini Hindistan’a kaydıracak. Bu, yılda 50 milyondan fazla iPhone’un Hindistan’da üretileceği anlamına geliyor.

Çin, dünyanın en büyük iPhone üreticisi olmaya devam edecek, ancak Apple, ABD ve Çin arasındaki mevcut gerilimler nedeniyle üretim hattını çeşitlendirmeyi düşünüyor. Hindistan’da iPhone üretimi, özellikle iPhone 14’ün Çin’deki üretimiyle aynı ayda başlamasıyla birlikte ciddi şekilde arttı.indir

Şirketin Hindistan’daki üretim çabaları, yerel sendikaların itirazları nedeniyle yavaş ilerliyordu, çünkü bu sendikalar 12 saatlik çalışma vardiyalarına karşı çıkıyordu. Ancak 2023 yılında, firmanın Hindistan’da üretilen iPhone 15 birim sayısı diğer modelleri geride bıraktı ve bu, şirketin bir modeli Hindistan’da lansman gününde piyasaya sürme başarısını simgeliyor.

Apple ile Çin arası kızışıyor

apple

Şu anda Foxconn, Karnataka eyaletinde bir tesis inşa ediyor ve bu tesisin Nisan 2024’te faaliyete geçmesi planlanıyor. Wall Street Journal’ın raporu, başka bir büyük tesisin de planlandığına işaret ediyor.

Yeni üretim stratejisi, Apple’ın küresel tedarik zincirini çeşitlendirmesine ve jeopolitik riskleri azaltmasına yardımcı olabilir. Hindistan’daki üretim kapasitesinin artması, şirketin Asya’daki üretim tabanını genişletmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

Xiaomi Redmi 13C 5G resmen tanıtıldı