Apple 2022 App Store Ödülleri açıklandı

Apple 2022 App Store Ödülleri açıklandı

Son birkaç ayda popülaritesini artıran yeni sosyal medya uygulaması BeReal, bu yılki Apple App Store Ödüllerinin en büyük kazananlarından biri. İşte tüm detaylar.

Teknoloji devi yaptığı duyuruda, insanlara arkadaşlarının ve ailelerinin günlük yaşamlarına özgün bir bakış açısı sağladığı için Yılın iPhone Uygulaması ödülünü kazandığını söyledi. Apple, 2022 için “olağanüstü deneyimler sunan ve derin bir kültürel etki yaratan” 16 uygulama ve oyunun altını çizdi. BeReal’in durumunda, diğer sosyal medya uygulamalarının yaptığına benzer özellikler sunmuş veya test ediyor olması, alan üzerindeki “etkisinin” açık bir kanıtı. BeReal kullanıcıları, uygulamanın her gün kendileri için rastgele seçtiği iki dakikalık bir pencerede kendi özçekimlerini ortamlarının bir fotoğrafıyla paylaşabilir. Bir tersine mühendis, Ağustos’ta Instagram’dakiyle temelde aynı olan deneysel bir özellik bulurken, TikTok Eylül’de formatla ilgili kendi yorumunu açıkladı.

Apple 2022 App Store Ödülleri açıklandı

Bir diğer büyük kazanan, dijital notları “sınıfının en iyisi Apple Pencil desteğiyle bir sonraki seviyeye taşıdığı” için Yılın iPad Uygulaması seçilen GoodNotes 5 oldu. Kullanıcılar, diğer şeylerin yanı sıra kenar boşluğuna notlar almalarına ve önemli metinleri vurgulamalarına olanak tanıdığından, uygulamayla iPad’lerini herhangi bir kitap veya not defteri gibi kullanabilirler.

Ana kazananlara ek olarak, Apple ayrıca insanların yaşamlarını etkileyen ve kültürü etkileyen beş uygulamanın altını çizdi. Bu uygulamalar arasında, kullanıcıları daha iyi seslendirmelerine yardımcı olmak için duygusal sağlıklarını kaydetmeye teşvik eden How We Feel ve sistemik barınma adaletsizliklerine ışık tutan bir zaman yolculuğu hikayesi olan Dot’s Home yer alıyor.

Xiaomi 13 Ultra kamera özellikleri ile ön plana çıkacak