Animal Crossing New Horizons’da koronavirüs yüzünden hayatını kaybeden gence cenaze töreni düzenlendi

Animal Crossing New Horizons

Nintendo Switch özel oyunu Animal Crossing New Horizons’da koronavirüs yüzünden hayatını kaybeden gence cenaze töreni düzenlendi.

Amerika Birleşik Devletleri‘nde koronavirüs (COVID-19) yüzünden hayatını kaybeden genç için Nintendo Switch özel oyunu Animal Crossing New Horizons‘da cenaze töreni düzenlendi. Oyunlara olan tutkusu ile bilinen 23 yaşındaki gencin kalp rahatsızlığı olduğu ve bu yüzden salgına yenik düştüğü belirtiliyor.

Nintendo Switch için BioShock: The Collection XCOM 2 Collection ve Borderlands geliyor

Branden Perez ismindeki gencin ailesi, salgın yüzünden küçük bir cenaze töreni düzenlediklerini ancak oğullarına veda edemediklerini söylemişti. Bunun üzerinde Branden Perez’in 36 yaşındaki kuzeni Pricsilla Perez, Animal Crossing New Horizons’da arkadaşları için ona cenaze töreni düzenlemeye karar vermiş.

Kuzen Pricsilla Perez, “Branden Perez video oyunlarını çok seviyordu. Bu yüzden onu böyle bir tören ile onurlandırdık. Bu şimdiye kadar gördüğüm en güzel şeydi. Kuzenimin Animal Crossing’de üzerine inşa ettiği kasabaya giderek oyun arkadaşları ile çiçek bırakabildik. Orası her zaman onunla birlikte olabileceğimiz bir yer.” ifadelerini kullandı.

Animal Crossing’de bildiğiniz gibi adalara ziyaret düzenlemenin yanında gidilen adaları keşfetme opsiyonu da bulunuyor. Ancak Branden Perez’in adası sadece ziyarete açık olacak. Bu sayede oyuncular ve Branden’in arkadaşları adayı diledikleri zaman ziyaret edebilecek.

Animal Crossing New Horizons

Video oyunlarının böylesine anlamlı bir olay için kullanılması oldukça şık bir olay olmuş. Branden’in adasında 23 yaşındaki gencin oyun içinde oluşturulan fotoğrafının yer alması ve insanların adaya giderek çicek bırakabilme olayı umarız uzun yıllar devam eder.