Android’in Yeni Sürümü Lollipop Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Android L 2 manset

#İŞBİRLİĞİ

Cihaz Sürekliliği

Android L’in yeni tasarımı sayesinde uygulamalar arasında hızlıca geçiş yapabiliyor veya video izlerken sorunlarla boğuşmuyorsunuz. Bu sayede L işletim sistemine sahip akıllı telefon veya Tbalet PC kullanacaksanız eski Android deneyimlerinden farklı bir sürekliliğe kavuşmuş olacaksınız. Ayrıca mesajlaşma servisleri ve özellikle E-Posta okuma ve gönderme konusunda büyük iyileştirmeler bulunmakta. Süreklilik konusunda rakip tanımayan iOS işletim sistemine yakın bir deneyim sunmak isteyen Google Android işletim sistemiyle birlikte birçok kısa yol da sunuyor olacak. Bu kısa yollar sayesinde Android deneyiminin olumlu olarak değişeceğini söyleyebiliriz.  Android L 3

Android 5.0 Lollipop, Akıllı telefondan tablete, akıllı saatten televizyona kadar birçok cihazda tek platform olarak kullanılabilecek. Android 5.0 Lollipop işletim sistemi, Google’ın Nexus serisi ürünleri ve Google Play Edition adıyla satışa sunulan cihazlar tarafından kullanılabileceği duyurulmuştu. Bu cihazlara sahip olan kullanıcılar, 5.0 Lollipop işletim sistemini kullanacağı kesinleşirken, diğer üreticilerin durumu merak ediliyordu. Android işletim sistemini kullanan birçok cihaz maalesef Android 5.0 Lollipop işletim sistemini alamayacak. Yeni işletim sistemini alabilecek telefonlar arasında Motorola, HTC, Sony, NVIDIA ve tabiki Google markalı ürünler yer alacak. Bu markalar güncellemeyi alabilecek akıllı telefon ve tablet modellerini duyururken, Koreli üreticilerden henüz bir açıklama gelmiş değil. Pazarın iddialı oyuncuları Samsung ve LG Lollipop güncellemesini alacak modellerini henüz duyurmuş değiller.

Android 5.0 Lollipop güncellemesini resmi olarak alacak cihazların listesini aşağıda bulabilirsiniz. Google Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 (2012), Nexus 7 (2013), Nexus 10. HTC One (M7), HTC One (M8). Samsung Galaxy S4, Moto G, Sony Z Ultra, LG G Pad 8.3, Micromax Canvas A1, Spice Dream UNO, Karbonn Sparkle V, Motorola Moto X, Moto X 2nd Gen., Moto G, Moto G 4G LTE, Moto G 2nd Gen., Moto E Droid Ultra, Droid Maxx, Droid Mini, Sony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Z1, Xperia Z1s, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, HTC One (M7), One (M8), One mini, One mini 2 ve NVIDIA SHIELD Tablet.

iPhone 6 Plus İnceleme