Sony Xperia Z Serisine Lollipop 5.0’ı Getiriyor

Xperia Z

Sony, Xperia Z serisine Android’in son sürümü Lollipop 5.0’ın geleceğini duyurdu.

Android’in yeni sürümünün adının belli olmasıyla beraber akıllı telefon üreticileri birer birer yeni Android sürümü olan Lollipop 5.0’ı cihazlarına getireceklerini açıklamaya başladılar. İlk olarak Motorola ve HTC amiral gemisi modellerine Android Lollipop 5.o’ı getireceklerini açıkladılar. Motorola ve HTC’nin ardından da Sony, yeni Android sürümünü Xperia Z serisine taşıyacağını duyurdu.

 

gsmarena_001

 

Android’in yeni işletim sistemi sürümünün özellikler ve içeriği daha önce ortaya çıkmıştı ancak yeni versiyonun adı belli olmamıştı. Dün yeni Android versiyonunun adı belli oldu ve Lollipop 5.0 karşımıza çıktı.

Xperia Z serisi cihaz sahiplerini sevindirecek haber ise bugün geldi. Sony, Xperia Z serisi cihazlarının Android 5.0 Lollipop güncellemesi alacağını duyurdu. Güncelleme alacak cihazlar ise şöyle; Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact, ve Xperia Z3 Tablet Compact.

Android 5.0 Lollipop güncellemesini ilk alacak Sony cihaz ise Sony Z Ultra Google Play Edition olacak. Android’in yeni sürümünün dağıtımının başlamasının ise 2015 yılının başlarını bulabileceği gelen haberler arasında yer alıyor.

Daredevil Dizisi Geliyor