Android parlak ışık sorunu sonunda çözülüyor!

Android 14

Android kullanıcılarının yıllardır şikayet ettikleri karanlık mekanlardaki parlak ışık sorunu nihayet çözüme kavuşuyor.

Android parlak ışık sorunu sonunda çözülüyor! Android telefonların yıllardır kullanıcıları rahatsız eden bir sorunla ilgili olarak Google nihayet bir çözüm geliştirebilir. Eğer bir Android kullanıcısıysanız veya bir noktada Android kullanmak durumunda kalırsanız, bir karanlık odada kilidini açtıktan sonra Android telefonunuzun sizi bir saniye için kör ettiğini, yani aslında gözünüzü kamaştırdığını biliyor olmalısınız.

Android 14

Bu, telefonun ekranını kilitlemeden önceki parlaklık seviyesiyle aynı parlaklıkta aktive etmesi ve tekrar açtığınızda ekranın ışık seviyesini ayarlaması nedeniyle olur. Ancak bu rahatsızlık yakında tarihe karışabilir.

Android 13 daha fazla telefona geliyor!

Android parlak ışık sorunu sonunda çözülüyor!

Ünlü Android analisti Mishaal Rahman’ın Android 13 QPR2 kaynak kodunda keşfettiği gibi, Google Android’ın telefonun parlaklık sensörünü kullanarak, telefonun ekranı kapalıyken bile ekranın ilk parlaklık seviyesini belirleyebilecek bir yol üzerinde çalışıyor. Bu, Android telefonunuzun sürekli olarak çevredeki ortam ışığını izleyebilmesi ve ekranın parlaklığını buna göre ayarlayabilmesi anlamına gelir, böylece bir karanlık odada uykudan uyandırdığınızda sizi göz kamaştırmaktan kurtarır.

Android 13 yeni detayları

Şu anda yalnızca Android 13 QPR3 beta sürümü mevcut. Android 13 QPR3’ün stabil sürümü Haziran ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu, büyük bir şey olmasa da, Android tam olarak yeni bir işletim sistemi değil ve böyle küçük şeyler yıllar önce çözülmüş olmalıydı. Ancak, ne diyelim geç olsun da güç olmasın değil mi? Android parlak ışık sorunu sonunda çözülüyor!

Asus ROG Phone 7’nin çıkış tarihi açıklandı