Android P çıkış tarihi sızdırıldı!

Android P çıkış tarihi

Merakla beklenen Android P çıkış tarihi bugün sızdırıldı. Android tutkunları Android P için çok fazla beklemeyecek gibi görünüyor. İşte güvenilir kaynaklara göre Android P çıkış tarihi!

Google, Google I/O 2018 etkinliği sonrası başta Pixel modelleri olmak üzere diğer Android telefonlar üzerinde Android P sürümünü test etmeye başlamıştı. Geçtiğimiz haftalarda 4. Beta sürümü yayınlanan Android P’nin henüz Final sürümünün ne zaman indirime sunulacağı bilinmiyordu. Bugün güvenilir kaynaklardan gelen sızıntılar, Android P’nin çıkış tarihini gözler önüne serdi.

Android P çıkış tarihi ne zaman?

Sızıntı devi Evan Blass namı diğer @evleaks, Android P çıkış tarihi için 20 Ağustos 2018 tarihini işaret etti. Android Oreo sürümünün geçtiğimiz yılın 21 Ağustos tarihinde sunulduğunu düşünürsek, bu tahminin çok doğru olduğunu söyleyebiliriz.

Android P çıkış tarihi

Android 9.0 P sürümünün Pistachio yani Antep Fıstığı ismini alacağı söyleniyordu. Bugün gelen sızıntının ardından Android P’nin Pistachio Ice Cream yani Fıstıklı Dondurma ismini de alabileceği ortaya çıktı.

Android P Beta 4 yayınlandı!

Android P sürümünü ilk olarak Pixel, Pixel XL, Pixel 2 ve Pixel 2 XL modelleri alacak. Daha sonra ise bu güncellemeyi Nokia 7 Plus, OnePlus 6, Xiaomi Mi Mix 2S, Essential PH-1, Sony Xperia XZ 2, Oppo R15 Pro ve Vivo X21 modelleri de alacak.