Android O son sürümü ne zaman yayınlanacak?

android o

Google’ın şu aralar üzerinde çalıştığı Android O için final sürümü ne zaman yayınlanacak? Bu sorunun cevabı David Ruddock’tan geldi.

Google şu aralar mobil işletim sistemi Android’in yeni sürümü üzerinde çalışıyor. Yazılım ve teknoloji dünyasının öncü ismi, kısa süre önce iki farklı Android O sürümünü Pixel ve Nexus cihazları için kullanıma sunmuştu. Fakat bu sürümler, birçok eksiği bulunduğu için kullanıcıları yeteri derecede tatmin edemedi. Dolayısıyla genel kesim Android O’nun final sürümünün bir an önce yayınlanmasını bekliyor.

Teknoloji dünyasını az çok yakından takip ediyorsanız, Google’ın yeni Android sürümlerini genel olarak Sonbahar aylarında çıkardığını da biliyorsunuzdur. Fakat görünen o ki bu takvimde 2017’ye özel bir istisna olabilir.

AndroidPolice’ten David Ruddock’a göre, Android O final sürümü Ağustos ayında yayınlanacak. Ruddock bu bilgiyi son derece güvenilir bir kaynaktan aldığını iddia ediyor. Final sürüm ilk olarak sizlerin de tahmin edebileceği üzere Nexus ve Pixel cihazları için dağıtılacak.

Ruddock’un iddiaları Android O’nun final sürümüyle de sınırlı değil. Bir başka iddia da Pixel 2’nin çıkış tarihi üzerine. Android O’yu Ağustos ayında yayınlayacak olan Google’ın bu tarihten 2 ay sonra da yeni Pixel modelini satışa sunacağı belirtiliyor.

Elbette tüm bu söylentilerin, Google tarafından doğrulanmadığı sürece netlik kazanmayacağını belirtelim. Dolayısıyla Android O’nun çıkış tarihi yine Sonbahar aylarına da sarkabilir. Bu bizler için büyük bir sürpriz olmayacaktır.