Android O pil ömrünüzü uzatacak

android o 1

Google’ın sıradaki mobil işletim sistemi versiyonu Android O ne gibi özelliklere sahip olacak? İşte Android’in yeni versiyonu hakkındaki ilk detaylar.

Google’ın yeni Android sürümünü resmi olarak tanıtacağı I/0 etkinliğine az bir zaman kaldı. Geçtiğimiz sene Android 7.0 Nougat’ı kullanıma sürdüğünden beri Android O üzerinde çalışan Google, bu versiyona ait ilk detayları geçtiğimiz gün yayınladı.

Android O’nun daha sağlıklı bir gelişim sürecine sahip olması için basit şekliyle bir öninceleme versiyonu yayınlayan Google ilk dönütleri de almaya başladı.

Android O ile ilgili şimdiye kadar ortaya çıkan bilgiler, pek de iç açıcı değil. Zira Android’in yeni versiyonunun heyecan verici bazı özelliklerden mahrum olması, kullanıcıların en fazla şikayet ettiği başlıklar arasında bulunuyor. Android O’nun ön inceleme versiyonunu deneyenler, işletim sisteminin çoklu görev penceresi gibi işlevsel yeniliklerden uzak bir yapıda olduğunu savunuyor.

Öte yandan Google, Android O ile ilgili yaptığı açıklamada temel hedeflerinin güç tüketimini azaltmak olduğunu belirtti. Yani Android O çok devrimsel yenilikler içermese de diğer Android sürümlerine nazaran daha az tüketecek.

Andorid O ile gelmesi beklenilen “background limits” isimli yenilik sayesinde, arka planda güç harcayan uygulamalar kısıtlanmış olacak. Kullanıcılar bu limitleri dilerlerse kendileri düzenleyebilecek. Eğer düzenlemezlerse Google bu konuda inisiyatif alarak bazı düzenlemeleri otomatik olarak gerçekleştirecek.

Yeni Android versiyonu hakkında daha fazla detayın önümüzdeki günlerde su yüzüne çıkması bekleniyor.