Android nihayet son Google arama geçmişinizi silmenize izin veriyor

Android nihayet son Google arama geçmişinizi silmenize izin veriyor

Android kullanıcısıysanız artık Google uygulama arama geçmişinizi elle budamak zorunda değilsiniz. Google, The Verge’e, aynı adı taşıyan Android uygulamasında arama geçmişinin son 15 dakikasını silme seçeneğini sunduğunu doğruladı. İşte detaylar.

Profil simgenize dokunduğunuzda Android cihazınızda özellik mevcutsa “son 15 dakikayı sil” ifadesini göreceksiniz. Google temsilcisi Ned Adriance’e göre, seçenek “önümüzdeki birkaç hafta” içinde herkese ulaşacak. Güvenilir bir kaynak olan Mishaal Rahman ve Twitter kullanıcısı Pan Du, söz konusu geçmiş kontrolünü ilk olarak geçen hafta duyurdu.

Android nihayet son Google arama geçmişinizi silmenize izin veriyor

Bu özelliğin gelmesi çok uzun zaman aldı. Google, 15 dakikalık özelliği ilk olarak I/O 2021’de duyurdu. Ayrıca özelliği ilk olarak o yılın Temmuz ayında iOS kullanıcılarına teslim etti. Android kullanıcılarının güncellemeyi o yıl içinde alması gerekiyordu. Bu gecikmeye neyin sebep olduğu belli değil. Geçmiş temizliği yapmak bazı kullanıcılar için oldukça önemli. Sürekli olarak gizli pencereden bir şeylere bakmak mümkün olmayacağı için Android cihazlarda kısa yoldan geçmişi silme özelliği son derece kullanışlı olacaktır. Son 15 dakika özelliği bile bazı kullanıcılar için yeterli değil. İlerde son beş dakikayı da sil özelliğinin gelmesi söz konusu olabilir. Bu özellik ilk olarak iOS cihazlarda teste sunulur, ardından tekrar Androidler için de gelmesi söz konusu olabilir. Anlık silme özelliği ise cihaz kullananların çok uzun süredir istediği bir şey diyebiliriz.

Pera Palas ‘ta Gece Yarısı karakterlerini yakından tanıyalım!