Android N ikinci sürümü ile karşımızda!

android n surumu

Android N Geliştirici Önizleme sürümü ilk güncellemesini aldı. Geçtiğimiz ay yayınlanan ilk sürümdeki hatalar giderildi.

Henüz daha çoğu akıllı telefon Android 6.0 Marshmallow güncellemesini alamamış olsa da Google sıradaki Android sürümü için çalışmalarına hızla devam ediyor. Sıradaki Android sürümünün ikinci önizleme sürümü yayınlandı.

Android N Geliştirici Önizleme sürümü

Geçtiğimiz Mart ayında ilk defa Nexus cihazlar için kullanıma sunulan yeni işletim sisteminin önemli hataları giderildi. Vulcan API, Unicode 9 desteği ve hata düzeltmeleri içeren güncellemeyi, geliştirici programına kayıtlı değilseniz, OTA üzerinden yüklemeniz mümkün değil. Söz konusu sürüm el ile ROM yükleme işlemi yapılarak kullanılabiliyor.

Şimdilik Android N olarak adlandırılan sürümün tam adı ne olacak bilinmiyor. En iyi tahmin “Nutella” şeklinde. Yani iddialar doğruysa Android 7.0 Nutella olarak sonbahar döneminde Nexus cihazlara dağıtılacak. Ancak üreticilerin güncelleme takvimindeki gecikmeleri düşünürsek, Nexus telefonlar dışında bu güncellemenin diğer cihazlara gelmesi için oldukça uzun bir süre geçmesi gerekiyor.

Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Pixel C ve General Mobile 4G (Android One) cihazlara yüklenebilen sürümde bazı emoji karakter değişiklikleri de var. Söz konusu yeni emoji karakterlerini aşağıdan görüntüleyebilirsiniz.

Android 7.0 N sürümünün açılımı ve yeni sürümün tüm özellikleri 18-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Google I/O 2016 etkinliğinde resmi olarak açıklanacak.

android-n-emoji

HTC 10 resmi olarak duyuruldu!