Android M İle Çoklu Pencere Özelliği

android m coklu pencere

Google I/O 2015 etkiliğinden sonra yayınlanan Android M geliştirici sürümünde, çoklu pencere özelliği görüntülendi. Android M çoklu pencere özelliğinin detayları haberimizde.

android-m-coklu-pencere-2

Android M’in geliştirici önizleme sürümünün yayınlanmasıyla, Android M’in yeni özellikleri, geliştiriciler tarafından keşfediliyor. Dikkat çeken yeniliklerden bir tanesi çoklu pencere özelliği. Daha önce de gündeme gelen ancak Google’ın direkt olarak desteklemediği çoklu pencere özelliği ilk kez saf Android sürümünün içerisinde yerini alacak. Henüz ilk denemeleri yapılan bu özelliği daha önce Samsung gibi markaların phablet kategorisindeki modellerinde görmüştük.

Şimdilik sadece geliştiricilerin kullanabildiği Android M’in Ayalar bölümünde “Geliştirici Seçenekleri” altında yer alan “Multi Windows” yani çoklu pencere özelliği varsayılan değer olarak kapalı geliyor. Denemek isterseniz açıyorsunuz ve iki farklı uygulamayı tek ekranda açma şansı tanıyor. Tabii bu özellik henüz deneme sürecinde. Geliştiriciler tarafından olumlu geri dönüşler alınırsa Google bu özelliği geliştirip kararlı sürümde paylaşacak. Geliştiriciler, özelliği şimdilik hazır olmadığını söylüyor.

Android M Geliştirici Önizleme Sürümü Yayınlandı