Android Lollipop 5.0 Hızlanacak!

android 5.0 lollipop header

Geçen ay itibariyle HTC ve Samsung’un amiral gemi modellerini piyasaya sürmesi ve yeni piyasaya çıkan diğer modeller Android kullanım oranlarını da etkilemeye başladığını görüyoruz.

Lollipop sürümü giderek hızlanarak artıyor. Nisan ayı rakamlarına göre Android 5.0 Lollipop sürümünün kullanım oranı yüzde 9.7 olarak gerçekleşmişti.

Geçen ayki 5.4’lük oran hesaba katıldığında yüzde 85 civarında bir artış söz konusu durumda. Ekosistemin en büyük sürümü Kit Kat ise yaklaşık 2 puan gerilemiş ve yüzde 39.8 olmuştu.

Aynı şekilde Jelly Bean sürümleri de yaklaşık 2 puan gerileyerek yüzde 39.2 seviyesine düşmüştü. Froyo ve Gingerbread sürümlerinde de düşüş yaşandığı gözlemlenmekte.

android-5.0-lollipop-header-664x374

Lollipop sürümü artık diğer sürümlerin payını küçültmeye başlamış durumda. Gelecek aylarda gerek amiral gemisi modellerinin satışlarını artırması gerekse de güncelleştirmelerin hızlanması Lollipop sürümünü tırmandırmaya devam edecek.

Ekim sonlarına kadar yeni bir sürüm beklenmediği için Lollipop sürümünün önü açık gözüküyor. Android 5.0’li cihazların kullanım oranı gittikçe artacak.

HTC One M9e Geliyor