Samsung Galaxy Core Prime’dan Yeni Sürpriz

125071411 1

Geçen zamanlarda ortaya çıkan Android sürümlerinin kullanım oranları açıklanırken Lollipop sürümünün yaklaşık yüzde 10 seviyelerine ulaştığı görülüyordu.

Bu artışın en büyük sebebi ise şüphesiz üreticilerin eskiye göre daha fazla güncelleştirme desteği sunması. Güncelleştirmeler kullanıcıların yüzünü güldürürken son zamanlarda üst seviye dışında orta seviyedeki bazı modellerin de Lollipop güncelleştirmesi aldığını görmüştük.

Samsung’da Lollipop güncelleştirmesine destek veren üreticiler arasında başarılı bir çizgi yakalarken bu kez giriş seviyesi Galaxy Core Prime modeli için güncelleştirme dağıtılmaya başlandı.

İlk olarak Polonya’da yayınlanan Lollipop güncelleştirmesinin küresel dağıtımına kısa süre içerisinde başlanacağı düşünülüyor.

125071411-1-samsung_g360h_galaxy_core_prime_beyaz_telefon

Cihaz ülkemizdeki modelinde(G360H) Snapdragon 410 yerine Spreadtrum SC8830A yongasetinin kullanıldığını hatırlatalım. Bu bakımdan güncelleştirmenin ülkemizdeki modellere gelip gelmeyeceği henüz netlik kazanmış değil.

Diğer yandan üreticinin daha güçlü modellere Lollipop vermeyecek olması cihazların çıkış tarihinin çok eski olmasından kaynaklanıyor.

Galaxy Core Prime geçen yılın Kasım ayında tanıtılmış ve Android 4.4.4 Kitkat sürümü ön yüklü olarak piyasaya çıkmıştı.

Örümcekler Fiber Ağ Ördü!